Bakan Eroğlu, OSB’yi ziyaret etti
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadele için yılda 300-400 milyon liralık bütçe ayrıldığını belirterek, "Türkiye genelinde bu sabah saat 09.00 itibarıyla 2013 yılında çıkan 2 bin 274 orman yangınında 8 bin 592 hektar alan yandı" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'ni (Osb) ziyaret etti. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine orman yangınlarına ilişkin son verileri açıkladı.
Türkiye genelinde bu sabah saat 09.00 itibarıyla 2013 yılında 2 bin 274 yangın çıktığını belirten Bakan Eroğlu, "Bu sene sıcaklık çok fazla. Sıcaklık geçen yıla göre 1- 1.5 derece daha fazla. Yanan alanlarda çok büyük bir artış yok. 8 bin 592 hektar alan yandı. Türkiye'de yılda ortalama 10 bin hektar civarında yangın görüyoruz. Yangın başına 35 dönüm düşüyor. Bunların ekonomik olarak kaybı var. Bununla ilgili yıl sonunda bir çalışma yapacağız" dedi.
GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT VAR
Türkiye'nin yangınla mücadelede ileri bir seviyeye geldiğini aktaran Eroğlu, orman yangınlarına kısa zamanda müdahale etmek için önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Yangınla mücadele için yılda en az 300-400 milyon liralık harcama yapıldığına işaret eden Eroğlu, "Yanan alanları ağaçlandırıyoruz. Bizde yıllık yanan alan binde 4 iken diğer ülkelerde bu oran yüzde 3- 4 dolayında" dedi.
MÜHİMMAT DEPO İÇİN TOKİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR
5 Eylül 2012'de patlama meydana gelen Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunun başka bir yere taşınmasına ilişkin soruya ise Eroğlu, "Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı 'TOKİ marifetiyle gerekli tesisler kurulursa, biz burayı başka yere taşırız' diye söz verdi. Görüşmelerimiz sürüyor, zaman içinde olacaktır" dedi.
Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nı da ziyaret etti.
Editör: Haber Merkezi