Bakan Eroğlu: ‘Millete hizmet şiarımız’                                      

               

         Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  “Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirdik.Bir eski Afyon’a birde şu anki ilimize bakın. Her yıl hizmet ve yatırımlarımız sayesinde en çok gelişen iller sıralamasında üst sıralarda yer alıyoruz.Aziz milletime hizmet etmek şiarımızdır.Bakan değil  bu milletin hizmetkarıyım” dedi.

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Seçim Özel programında seçim çalışmalarını ve ilimize yatırımlarını anlatan Bakan Eroğlu  soru üzerine, önce milli takım, sonra Afjet Afyonkarahisarspor ve daha sonrada Fenerbahçeli olduğunu açıkladı. Bakan Eroğlu, Türk Sanat Müziğine ilgi duyduğunu ve Ebru sanatı ile de yakından ilgilendiğini söyledi.

                               Hizmet ve Yatırımlarımız artarak devam ediyor

Son yıllarda yapılan hizmetlerle Afyonkarahisar’ın çehresinin değiştiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar en çok gelişen iller arasında yer alıyor. Mesela TÜİK tarafından yapılan ankette mutluluk sıralamasında Türkiye’de ilimiz ikinci sırada. Bu sonuç benim için de büyük bahtiyarlık vesilesi. Ulaşımda yine çok önemli durumdayız. 508 km bölünmüş yolla ilimizin yolları kaymak gibi oldu. İlimiz sağlıkta dördüncü, istihdamda ise ikinci sıraya yükseldi. İhracatta önemli bir noktaya geldik. 436 milyon dolarla ilimiz beş ülkeye ihracat yapıyor. Yine teknolojik seralarla ilimizi şaha kaldırıyoruz. Artık domateslerimiz, biberlerimiz dünya pazarlarında olacak. Bunların dışında sağlıkta çok büyük bir adım attık. Kanser hastanemiz eksikti. Onun da temelini attık. Kanser Hastanesi yaklaşık 150 milyon TL maliyetli bir hastane olacak. Bu hastanemiz kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisinde merkez olacak ve bölgesel olarak hizmet verecek. Afyonkarahisar şu anda sağlıkta dördüncü sıraya yükseldi. Artık dışarıya hiçbir hasta gitmeyecek. İlimize şu anda pek çok şehirden hasta geliyor. Fizik Tedavi Hastanemiz oldukça talep görüyor” şeklinde konuştu.

                     Sağlık, Termal,Spor ve Gıda Merkezi

Afyonkarahisar’ın termal yatırımlarda teşvikten en fazla yararlanan il olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Dünyanın tanınmış termal otelleri artık Afyonkarahisar’da, Sandıklı’da ve Gazlıgöl’de bulunuyor. Afyonkarahisar’ı termal ve sağlık turizminde dünyanın başkenti yapacağız demiştik. Allah’a şükür şu anda muvaffak olduk. Yine spor turizminin başkenti Afyonkarahisar olacağını söylediğimizde bazıları inanmadılar. Ama geçtiğimiz yaz ilimize dünyanın pek çok ülkesinden futbol takımları geldiler. Sporcular için 41 adet koşu alanı hazırladık. Termal, sağlık ve spor turizminin yanı sıra ilimizi kültür turizminde de iyi bir konuma getirmek istiyoruz. Afyonkarahisar Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklarda bulunan bir il. İlimiz şehitler diyarıdır. Kahraman ordumuzun 26 Ağustos sabahı ilimize girdiği noktaya, Sincanlı ovasına 26 Ağustos tabiat parkı inşa ettik. Orada şu anda İstiklal Tanıtım Merkezi yapılıyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Yolları da oraya gelip geçenler rahatça gelip girebilsinler diye düzenledik. Hedefimiz yılda en azından 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamaktır” diye değerlendirmede bulundu.

                                               Hizmet ve yatırımlar Oy’a dönüşecek, inşallah

Afyonkarahisar’da konut meselesine de el attıklarını söyleyen Eroğlu, “Geçen hafta TOKİ Başkanı ile görüştüm. Önce emekli vatandaşlarımıza sonra dar gelirli insanlarımıza aylık 300-350 lira taksitle konutlar siteler yapacağız. Bu konuda çalışmalara hemen başlandı” dedi.

4 bin tesis açarak dünyada en çok tesis açan Bakan olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Gece gündüz demeden vatandaşlarımızın hizmetkarı olarak çalışıyorum. Dünyada ilk kez denizden su götürdük. Anamur’dan giden su KKTC vatandaşlarımıza ulaştı. 12-13 Ekim de ülkemizde yapılan 95 ülke ve AB ülkelerinin de aralarında bulunduğu Çölleşme Mücadele Konferansı sonrası 3 yıl sürecek dönem başkanlığına bu evladınız seçildi. Bu çabamızı aziz hemşerilerim görüyor. Seçimlerde bizi mahcup etmeyecekler.Hizmet ve yatırımlar oy’a dönüşecek inşallah. Tek başına iktidar olacağız. Bizim şiarımız aziz milletimize hizmettir. Bakan değil bu milletin hizmetkârıyım. Allah ömür verdiği müddetçe bu vatana ve millete hizmetlerimiz sürecek’ dedi.

 

                                Tercihim Türk Sanat Müziği

    Gazeteci Akar’ın spor sanat ve müzik sorularını da içtenlikle yanıtlayan Bakan Eroğlu ’Milli Takım önceliğimizdir. Aldığı başarılı sonuçlarla milletimizin yüzünü güldürdü. Tebrik ediyorum,sonra Afjet Afyonspor iyi gidiyor 3.lige çıkacak bu sene. Ve sonra da Fenerbahçeliyim. Alaturka müziği severim.Türk Sanat Müziğine ilgi duyarım. Mesela Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam şarkısı çok dinlediğim şarkıdır. Suya olan ilgimden ebru sanatına alakam var. Fırsat buldukça yaparım ve ebru yaparak dinlenir, rahatlarım. Ebru sanatında usta sayılmam henüz çırak aşamasındayım’ dedi.

Bakan Eroğlu’nun ziyaretine Afyonkarahisar Valisi Yusuf Hakan Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,İ l Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yeşilırmak ile çok sayıda yönetici eşlik etti.

 

Yayın Gün FM’in yanı sıra Armoni FM, Radyo 03, Mavi Radyo, Radyo Tek ve Sandıklı Gün FM’den de aynı anda yayınlandı.

Editör: Haber Merkezi