Bakan Eroğlu Koordinasyon Toplantısına Katıldı.

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında ilimizin stratejik gelişimini, bu kapsamda kurum ve kuruluşların çalışma ve faaliyetlerinin gözden geçirilmesi ile bu doğrultuda kurum ve kuruluşların ahenkli bir biçimde iş ve işlemlerini sürdürmelerini sağlamak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Başkanlığında Koordinasyon toplantısı yapıldı.
 
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, İlçe Kaymakamları, İGM Başkanı Salih Sel, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Bölge ve İl Müdürleri ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Bakanlığımızın Genel Müdürleri, Bölge Müdürleri, il müdürleri ve Afyonkarahisar ilinin yöneticileri buradalar. Afyonkarahisar’a birçok yönden faydamız, katkımız ve desteğimiz olsun diye bugün bu saatte bakanlığımızın üst düzey yöneticileri ile birlikte buradayız. Burada özellikle Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında Afyonkarahisar’da yapılmış ve yapılacak olan yatırımları Bakanlığımız ve Afyonkarahisar yöneticileri ile bir araya gelerek değerlendireceğiz. Bu toplantıda Afyonkarahisar için yapılacaklar konusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Afyonkarahisar çok şanslı bir yer. Şu anda ilimiz barajlar ve göletler diyarı oldu. Sulama tesisleri ve bunun yanında birçok projeye burada imza atacağız. EGEGEP projesinden de en çok faydalanan il Afyonkarahisar olacak. İşte bu proje kapsamında DSİ, Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlükleri bizleri bilgilendirecekler. Bizler Afyonkarahisar için tam kadro buradayız. Bizler Afyonkarahisar için çalışmak adına her zaman burada olacağız. Ben toplantıya katılan herkese teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.
 
Toplantının açılış konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ, Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürleri sırasıyla sunumlarını yapıtılar.
 
Sunumların ardından İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlarının sunumlarda belirtilen konula ile ilgili talepleri yazılı olarak alınarak gereği yapılmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara aktarıldı.
 
Daha sonra toplantı gündeminde bulunan konuların görüşülmesi ile Koordinasyon toplantısı sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi