Bakan Eroğlu: Kimse Gaza Gelmesin
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı için Afyonkarahisar'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kobani'de IŞİD saldırılarını bahane ederek Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi, "Provokasyon var, kimse gaza gelmesin" dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen 'Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu' toplantısının ardından basın mensuplarının sorulanı yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Bunlar hiç istemediğimiz, üzüntü duyduğumuz hadiseler. Milletimizin bütün herkesin sakin olmasını özellikle bekliyoruz. Bizim hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor ve vatandaşlarımızdan da sükunet talep ediyoruz" dedi.
Bingöl'de şehit düşen polislerin yakınlarına başsağlığı dileyen Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Provokasyonlar var. Kimse gaza gelmesin. Bütün milletimizi birbirine kırdırmak için oyunlar oynanıyor. Tarih boyunca bu oyunlar oynandı. Milletimiz gerçekten ferasetlidir. Herkes aklını kullanarak sükuneti tavsiye ve telkin etsin. Bingöl'de şehitlerimiz var. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."
Eroğlu, açıklamasının ardından cuma namazı için İmaret Camii'ne gitti. -
Editör: Haber Merkezi