Bakan Eroğlu, İhsaniye ve İscehisar’da Gölet Sulaması Temeli Attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İhsaniye ve İscehisar ilçelerinde gölet sulaması tesislerinin temelini attı.
İhsaniye Döğer beldesinde bulunan Emre Göleti Sulama Tesisi'nin temelini atan Eroğlu, tesis sayesinde 490 dekarlık tarım arazisinin suya kavuşacağını söyledi.
Eroğlu, mart ayında çalışmalara başlanan tesisin, bir yıl sonra bitirilmesinin planlandığını belirtti.
Tesisle birlikte bölgedeki çiftçilerin gelir artışı sağlayacağını kaydeden Eroğlu, “Afyonkarahisar, tarihinde böyle bir hizmet görmemiştir. Gördüyse ‘Halep ordaysa arşın burada’ gelsin hesap yapalım. Daha önceleri kent çöpten geçilmiyordu, derelere atılırdı. Şimdi ilçelerimiz de dahil çöplerimiz toplanıyor, bertaraf ediliyor, bir de üstüne üstelik çöpten elektrik üretiliyor. Yabancılar gelmişler, şaşırmışlar ‘nasıl yaptınız’? diye. Suyu da arsenikliydi, muazzam bir arıtma tesisi yaptık. Memba suyu gibi su içiyorlar.” dedi.
Eroğlu, 10 yılda Türkiye’de çok şeyler değiştiğini, ekonomide ciddi ilerlemeler kaydedildiğini anlattı. Eroğlu, “Merkez Bankamızın kasası dolu. KEY ödemelerini yaptık, hortumcu bankaların vatandaşa taahhüt ettiği borçları bile biz ödedik. Tüm Türkiye’de muhteşem yatırımlar yapılıyor. Sadece bizim bakanlığımızın 4 binden fazla şantiyesi var. Çalışıyoruz. Bölünmüş yol, hızlı trenler, havalimanları işliyor.” diye konuştu.
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ortasına yapılan Zafer Havaalanı'nın 29 Ekim’de açılacağını belirten Eroğlu, bunun köylüye, kentliye büyük bir kolaylık sağlayacağını anlattı. Eroğlu, ayrıca, Afyonkarahisar’da üniversiteye 11 bölüm açtıklarını, bunlar arasında hukuk ve diş hekimliği fakültesi de bulunduğunu anlattı. Eroğlu, 2 binden fazla tesisin açılışını yaptıklarını kaydederek, sadece damlama sulama projelerine 100 milyon liralık kaynak aktardıklarını dile getirdi.
Veysel Eroğlu, daha sonra İscehisar’a geçerek, Karaağaç Göleti ve Sulama Tesisi'nin temelini attı. 2 bin 560 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını belirten Eroğlu, tesisin 2 yıl içinde bitirileceğini ve toplam maliyetinin 6 milyon lirayı bulacağını söyledi.
Eroğlu, tesisin hizmete girmesinin ardından yıllık 1 milyon 820 bin liralık gelir artışı elde edileceğini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi