Bakan Eroğlu, Gençlik Kolları Toplantısında
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyeleri ile bir araya geldi.
Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de gerçekleştirilen Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na; Bakan Eroğlu ve Zafer Çubukçu'nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Halil Ürün ile birlikte Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençlik kolları temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Türkiye’nin en çok üyesi olan ilk ve tek gençlik kolları teşkilatı olduklarını ve kendilerini aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olarak gördüklerini söyledi. Kendilerine sadece siyaset alanında değil, toplumun neresinde bir kanayan yara varsa o yarayı sarmak için görevler çıkardıklarını belirten Çubukçu, “Bizler 1 milyon 700 bine ulaşmış genç üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu rakam bugün Avrupa’da birçok ülkenin nüfusundan fazla. Her zaman bahsedilen Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunu yönlendirmek, yollarını çizmek ve doğruya yönlendirmekle görevlendirilmiş insanlarız.”
“İNSANLARA DOĞRUYU ANLATMALIYIZ”
Çubukçu konuşmasına şöyle devam etti:
“21. yüzyılla beraber iletişim çağının zirvelerini yaşamaktayız ve bu zirve her geçen gün zorlanmaktadır. Bugün insanlar bilgiye daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmekte. Klavyenin ucundan bilgiye ulaşabiliyorlar fakat bu beraberinde yanlış bilgiye ulaşmayı da kolaylaştırıyor. Örnek vermek gerekirse bugünlerde çok gündemde olan bir televizyon dizisi var. Bizim gurur duyduğumuz hatta ve hatta mirası üzerinde oturduğumuz Osmanlı İmparatorluğunun tepe noktasını yaşadığı Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını anlattığı iddia edilen bir dizi var. Doğruyu bilmeyen birçok insan padişahların hayatını bu dizilerden öğreniyor. Peki biz burada ne yapmalıyız? Biz burada insanlara doğruyu anlatmalıyız. Gerek medyada gerekse sosyal medyada görevli spiker, muhabir, sunucu gibi arkadaşlar bizim aramızdan yetişmeli. Bugüne kadar bu görevlerde bulunan büyüklerimiz de geçmişte farklı yapıların içinde bulundu. Bugün bakanlarımız, milletvekillerimiz gençliklerinde bizim gibi siyaset yapmaya çalıştı. Onlar bunları unutmuyorlar ve bizlere diyorlar ki, gençler gelecek sizlerindir, bugün de sizlerindir” diye konuştu.
“DÜNYAYLA YARIŞIR BİR GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise gençlerin Türkiye’nin teminatı olduğunu kaydederek, iyi bir gençliğe sahip olamayan milletlerin geleceğini yazamayacaklarını söyledi. AK Parti'nin gençliğe önem veren bir parti olduğunu belirten Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizden fazla gençlik kolları üyesi olan parti yoktur. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Birlikte destan yazacağız. Türkiye’nin büyük hedefleri var. Dünyayla yarışır bir gençliğe ihtiyacımız var. Bunu da sizlerde görüyoruz. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeyen mahkumdur. Büyük hedefleri olmayan milletlerin gidecekleri limanları yoktur. Hedefimiz olan 2023 yılına kilitlendik, bu istikamette yürüyoruz. AK Parti'nin üye sayısı 8 milyona ulaştı, kadın kollarının sayısı 3 milyonun üzerine çıktı. Her şehirde AK Kadın Ormanları kuruldu, 3,5 milyon fidan toprakla buluştu.”
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye’de muhteşem bir dönüşüme imza attığını da söyleyen Bakan Eroğlu, “Türkiye Tanzimat Fermanı’ndan bu yana epeyce bir kan kaybetti. Bizim milletimiz Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan hocamızdan sonra Recep Tayyip Erdoğan ile hedeflerine başarıya ulaşacaktır” diye konuştu.
“HEBA OLAN ZAMANI GERİ GETİRMEK İMKANSIZDIR”
Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Bakan Eroğlu, “Bir kere başaracağınıza emin olmanız lazım. Ben bu işi, yapacağım, çözeceğim hedefe ulaşacağım, diye karar verdiğiniz zaman o hedefi yakalarsınız. Önce iyi niyet önemlidir. Bunlar başarının temel unsurlarıdır. Bunun için mutlaka hedefe kilitlenmeniz lazım. Benim 7 T kuralım vardır bunlar tetkik edin, tahkik edin, karar verin, takvimini hazırlayın, tatbik edin, takibini ve tekemmülünü mutlaka yapın. Biz başaracağız, güçlü bir milletiz. Arkadan güçlü bir gençlik gümbür gümbür geliyor. Plan yapın, zamanı iyi yönlendirin. Heba olan zamanı geri getirmek imkansızdır. Kendinize günlük, haftalık planlar yaparak hareket edin. Okuyacağınız kitaptan, faaliyetlerinize her şeyi planlayın. Plan yapmadan başarıyı yakalamak mümkün olmuyor. Sosyal medya çok önemli. Çağımız iletişim çağı. Sosyal medyada hadiseleri çok iyi tahlil etmemiz insanları yönlendirmemeniz lazım. Bir tweet atıyorsunuz, binlerce insan görüyor. Basın yayın ve sosyal medyada da üstünlüğümüzü gösterip ispat etmemiz lazım. Kendinize büyük hedefler belirleyin. Zamanı iyi değerlendirmelisiniz boşa akar. Zamanı iyi kullanın” ifadelerini kullandı.
“BU COĞRAFYADA AYAKTA KALMAK GÜÇ İSTER”
AK Parti olarak ehliyet ve liyakate çok önem verdiklerini, işi o bilgi ve tecrübeye, kabiliyete sahip olan, işi en doğru şekilde sonuçlandıracak kişilere verdiklerini söyleyen Eroğlu, “Marifet iltifata tabiridir. Güzel bir iş yapanlara iltifat edin. İltifat ile insanları hedefe daha fazla yönlendirirsiniz. Gençlik olarak Türkiye için çok önemlisiniz. Yaptığınız işleri Allah rızası için yaptığınız zaman başarı gelir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet biziz” diye konuştu.
Geçmiş nesille şimdiki nesli de kıyaslayan Bakan Eroğlu, “Geçmişte bizde bir kompleks vardı, 'Yabancı yapar, biz yapamayız' diye ama yeni nesil bunları attı. Şimdiki nesil de, 'Biz yaparız' diyor. Özgüveni var. Bizler sürülmüş tarlalarda yürüdük, sizler otobanda yürüyeceksiniz” dedi.
Türkiye’nin yer aldığı coğrafyanın gerçekten zorlu bir coğrafya olduğunu ve bu coğrafyada ayakta kalmanın güçlü olmaktan geçtiğini kaydeden Eroğlu, “Bu coğrafya stratejik bir coğrafya, ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan, birlik beraberliği ve kardeşliği korumaktan geçer. Gençler tarihimizi iyi öğrenin. 1800’lü yıllarda ortaya atılan bir şark meselesi vardı, milletimizi Anadolu’dan atmak, İstanbul’u, Kudüs’ü ele geçirmeye yönelik. Bunların politikası hep şu olmuştur: Böl, parçala, yut. Onların oyunlarını alt üst edeceğiz. Türkiye’nin geleceği parlak” diye konuştu.
Toplantı, konuşmaların ardından gerçekleştirilen tanıtım ve eğitim sunumları ile devam etti.
 
Editör: Haber Merkezi