Bakan Eroğlu, Dutağaç Göleti ve Sulamasının temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı Dutağaç Göleti ve Sulamasının Temel Atma törenine katıldı.

Dutağaç Göletî ve Sulaması Temel Atma töreninde coşkulu bir şekilde karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, burada kendisini bekleyen vatandaşlarla uzun süre selamlaştı.
İki gün içerisinde 6 tane gölet’in temelini attığını belirten Bakan Eroğlu, “Önceden bir temel atılır 30 yıl beklenirdi. Şimdi öyle değil temeli atıyoruz. Müteahhit ile pazarlık ederek açılış tarihini belirliyoruz. İşte bizim farkımız bu” dedi.
Sandıklı İlçesine yapılan yatırımları anlatan Bakan Eroğlu, Sandıklı İlçesinde destan yazıldığını söyledi.
Sandıklı İlçesinin eğitimden sağlığa birçok yatırımdan nasibini aldığını aktaran Bakan Eroğlu, yatırım olmadan Türkiye'nin gelişmesinin mümkün olmadığını ifade etti.
“Asıl olan millete hizmet etmektir” diyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Her türlü hizmeti yapacağız. Yapmaya mecburuz. Geçmişte küçük bir göledin temel atma törenine bakanlar gelirdi. Küçük bir kulübenin açılışına Bakanlar Kurulu'nun gittiğini biliyorum. Sayın Başbakanımıza 'efendim barajların açılışını yapalım' dediğimde 'kaç tane' dedi. '2011 yılında 110 tane' dedim. Sayın Başbakanımız 'ben senin barajları açmaya gelirsem başka iş yapamam' dedi. 'Ben ancak toplu törenle açarım. 10 milyon liradan daha büyük yatırımları topluca açalım' dedi. Başbakanımız 110 tesisi bir düğmeye basarak açtı. Yine 111 tesisi de Sayın Başbakanımız, toplu şekilde açtı. İşte fark bu."
2012 yılında 112 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Eroğlu, "12 Aralık 2012 tarihinde saat 12.12'de 112 tesisin açılışını toplu yapacağız. Bunun dışında arkadaşlar, 150 kadar da benim için ayarladılar. 112 artı 150 toplam 262 tesisi açacağız. Geçmişle mukayese ettiğimiz zaman DSİ, 3,5 yılda kaç tesis açmış- 9 tane tesis açmışlar. Biz bu sürede 206 tane dev baraj açtık" dedi.
Dutağaç Köyüne ceviz, badem gibi ürünlerin yetiştirileceğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Buraya biz kendimiz vatandaşımızın bakması için ceviz badem ekeceğiz ve vatandaşlarımıza 49 yıllığına vereceğiz. Buradan vatandaşımız gelir elde edecek” diye konuştu.
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Müteahhit firmanın yetkilisini yanına çağırarak sıkı bir pazarlığa girdi. 1 yıl içerisinde göletin bitirilerek hizmete açılmasını isteyen Bakan Eroğlu, Dutağaç Göletinin açılış tarihini 30 Ağustos 2013 saat 11.59 olarak belirledi.
Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, protokol üyeleri ile Dutağaç Köyünün en yaşlısı ve 6 çocuk annesi ile birlikte Göletin temelini attı.
Editör: Haber Merkezi