BAKAN EROĞLU, DEVREYE GİRDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Boraçlı Lalesi’nin yaygınlaştırılması için twitterdan kendisine göndermiş olduğumuz mesaja kayıtsız kalmadı ve devreye girdi.
Doğada sadece Kızılören’de yetişen Boraçlı Lalesi’nin yaygınlaştırılması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na göndermiş olduğumuz twitter mesajına bakandan yanıt geldi. Mesajı yazdıktan kısa bir süre sonra Eroğlu kendine ait twitter adresinden tarafımıza “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürüne talimat verdim. Bütün hemşehrilerime selam ve sevgiler.”mesajıyla Kızılörenliyiz.Biz’e döndü.
Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından dün Kızılörenliyiz.Biz’e ulaşıldı ve Boraçlı Lalesi ile ilgili bilgiler tarafımızca kendilerine iletildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü’ne talimat vermesinin ardından konu önce bölge müdürlüğüne sonra ise Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’ne ulaştı. Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nce Boraçlı Lalesi ile ilgili üniversiteyle ortaklaşa bir incelemenin başlatılacağı ve inceleme sonucunda sadece yöremizde yetişen Boraçlı Lalesi’nin yöresel endemik tür olup olmadığı tespit edileceği belirtildi.
Mayıs ayının başında açan Boraçlı Lalesi’nin haziran ayının ortalarında solduğu biliniyor. Dolayısıyla çalışmaların ivedilikle yapılması gerekiyor.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nün Boraçlı Lalesi konusundaki inceleme çalışmalarının takipçisi olacağız.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU’NA TEŞEKKÜRLER
Geçtiğimiz aylarda twitterdan geyiklerin aç olduğu mesajı üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sosyal medyayı ne denli olumlu kullandığını bir kez daha gösterdi. Eroğlu, twitterda yazmış olduğumuz mesaja anında geri dönüş yaptı ve konu hakkında ilgili birime ivedilikle talimat verdi. Sosyal Medyayı çok iyi kullanan ve belirtiğimiz konuya duyarsız kalmayan Orman ve Su İşleri Bakanımıza teşekkür ederiz.
Kaynak: www.kizilörenliyiz.biz
Editör: Haber Merkezi