BAKAN EROĞLU DA VARDI!..
 Silvan ilçesinde, 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen Silvan Barajı temel atma törenine katılan bakanlar Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek ve Veysel Eroğlu’nun geçeceği yola önceden konulmuş patlayıcı madde bulunarak imha edildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca Silvan’daki temel atma törenine katılan bakanların geçeceği yola, özel yapım patlayıcı döşenerek tasarlanan saldırının, bakanların hava yolunu kullanması nedeniyle boşa çıkarıldığını bildirdi.
Toprak, terör örgütünün, adeta bir barış projesi olan Silvan Barajı’nın inşaatını sabote etmeye ve temel atma törenine katılacak bakan ve katılımcılara yönelik olduğu değerlendirilen saldırı girişiminin, alınan istihbarat sonucunda etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
”İstihbarat üzerine yapılan araştırma sonucunda; Silvan-Batman karayolu 3. kilometresindeki Yeniköy yolunda bulunan menfezden araziye doğru uzanan 25 metre uzunluğunda çiftli kablo sistemli düzenekli ve el yapımı olduğu değerlendirilen patlayıcı madde tespit edilmiştir. Törene katılanların intikalinin havayolu ile gerçekleştirilmesi yapılan hain planın boşa çıkarılmasını sağladı. Patlayıcı madde 5 Mayıs günü patlatılarak etkisiz hale getirilmiştir. Patlayıcının yaklaşık 20 kilogram alüminyum nitrat ihtiva eden silindir şeklinde boya tenekesine sıkıştırılmış güçlü ve özel yapım patlayıcı olduğu anlaşılmıştır.”
”Baraja daha önce de saldırı olmuştu”
Vali Toprak açıklamasında, Silvan Barajı inşaatında daha önce iş makinelerinin yakılarak 3 işçinin kaçırıldığını da anımsatarak şunları kaydetti:
”Daha önce söz konuşu iş makinelerinin yakılması ve temel atma gününde anılan güzergahta patlayıcı maddenin ele geçirilmesi, bölücü terör örgütünün; vatandaşlarımızın refahının artmasını istemeyen, huzuruna, birliğine, beraberliğine kasteden, tesis edilen barışı ve güveni yok etmeye çalışan beyhude girişim ve eylemler olarak değerlendirilmektedir. Terör örgütünün çirkin yüzü tüm açıklığıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devletimizin, vatandaşlarımızın huzurunu, mutluluğunu, geleceklerini güzel kılmak adına her zaman ve ortamda istihdam sağlayacak, iş ve aş yaratma ile ekonomik ve sosyal çalışmalarımıza ve insanlarımızın refah düzeyini artıracak projelere devam edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi