Bakan Eroğlu, Çay’da 4 Tesisin Temelini Attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesi Pazarağaç beldesinde bazı sulama tesisi ve göletlerin toplu temel atma törenine katıldı. Tesislerin tamamlanmasıyla 8 bin 770 dekarlık arazisi sulu tarıma kavuşacak.
Karacaören-Pazarağaç Göleti ve Sulaması, Karamık Göleti ve Sulaması, Deresinek Regülatörü ve Sulaması ile Eber Taşkın Koruma 2. Kısım inşaatının temelleri Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından atıldı.
Çay ilçemize bağlı Pazarağaç Kasabasında düzenlenen temel atma programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çay Kaymakam Vekili Osman Nuri Canatan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, daire müdürleri, çok sayıda vatandaş katıldılar.
Halkoyunları gösterisinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunduğu temel atma programında açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’Sayın Bakanımızın göreve gelmesinden sonraki yaptıkları hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Memleketimiz istikrarı yakaladıktan sonra hizmetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bugün temellerini atacağımız tesisler gibi birçok tesisin temelleri atıldıktan sonra çok kısa sürelerde açılışları da Sayın Bakanımız tarafından yapılmaktadır. Bütçemizdeki imkanlar arttıkça ve buna bağlı olarak vatandaşlarımızın gelir seviyesi yükseldikçe artık Türkiye geleceğe güvenle bakıyor. Türkiye’nin bugünkü ilerlemesine çok büyük katkıda bulunan Sayın Bakanımızla ne kadar onur duysanız azdır. Genel anlamda Türkiye’ye ve özellikle Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben bugün temelleri atılacak olan tesisler için Afyonkarahisar’lılar ve Çay’lılar adına Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Başarılı çalışmaların devamını diliyorum. dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada; Çay ilçemize 4 tesisin temelini atmak için geldiklerini belirtirken Türkiye’'nin her alanda geliştiğini, bazı ülkelerin bu gelişmeden rahatsız olduğunu ve bu rahatsızlık nedeniyle dış güçlerin Türkiye aleyhinde bir oyun hazırladıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, ağaçlandırmada dünyada ilk 3'e girdiğimizi, Hindistan ve Çin'den sonra en çok ağaç diken üçüncü ülke konumuna geldiğimizi belirtirken, gelmiş geçmiş hükümetlerin içinde en çevreci ve en çok ağaç dikeniyiz." dedi.
Bakan Eroğlu, tesislerin tamamlanmasının birer yıl öne alınması için müteahhitlerle pazarlık yaptığı törenin sonunda toplam bedeli 25 Milyon 361 Bin TL olan Deresinek Regülatörü ve Sulaması, Karamık Karacaören-Pazarkağaç Göleti ve Sulaması, Karamık Göleti ve Sulaması ile Eber İkinci Kısım Taşkın Koruma tesisinin temelini attı.
Editör: Haber Merkezi