BAKAN EROĞLU: BİZ VEREN ELİZ
Seçim bölgesi Afyonkarahisar'da bayram ziyaretlerini Nuribey'in ardından Salar ve Sülün beldeleri ile Hocalar ve Kızılören ilçelerinde sürdüren Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Afrika'da susuzlukla mücadele eden 1.3 milyon kişiye su götürdüğünü söyledi.
Hocalar İlçesi'nde hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Eroğlu, hükümetin hem dış politikada hem de ekonomide ülkenin çehresini değiştirdiğini, Türkiye'nin borç alan ülke konumundan borç veren ülkeye dönüştüğünü kaydetti.
'BİZ VEREN ELİZ'
Bakan Eroğlu, "Türkiye o kadar büyüdü ki, alan elken şimdi veren el oldu. Veren el, alan elden daha üstündür. Artık biz veren eliz. Sadece IMF'ye borç vermekten bahsetmiyorum. Afrika'ya, diğer mazlumların olduğu bölgelere de biz elimizi uzatıyoruz. Mazlumlara uzanan el oluyoruz" dedi.
AFRİKA'YA SU
Türkiye ve Kıbrıs'ın yanı sıra, Afrika'ya da su götürüldüğünü aktaran Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Afrika'da susuz, o aç, çıplak insana biz elimizi uzattık. Bütün Avrupa, yıllarca Amerika'yı, Afrika'yı, Orta Asya'yı, Balkanları, Kafkasları sömürmüş. Şu ana kadar 1 milyon 300 bin kişiye Afrika'da su götürdük. Mali'de, Nijer'de, Burkina Faso'da sonuna kadar yardım yaptık."
Bakan Eroğlu, Türkiye'nin dünyada yaptığı yardımları geçen yıl oran olarak artıran tek ülke olduğunu dile getirdi. Konuşmasının ardından Afyonkarahisarlılar ile bayramlaşan Eroğlu, bayram ziyaretlerini merkeze bağlı Erkmen Beldesi'nde sürdürecek
Editör: Haber Merkezi