BAKAN EROĞLU BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'ni ziyaret etti.
 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Bakan Eroğlu'nun Belediye ziyaretine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve beraberindeki heyet eşlik etti.
Başkan Burhanettin Çoban, Bakan Eroğlu'na kale etrafında bulunan 18 mahallede alt yapı seferberliği çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışmalardan çıkan içme suyu borularını Bakan Eroğlu'na gösteren Başkan Burhanettin Çoban, bu çalışma sayesinde kayıp kaçağın önüne geçtiklerini aynı zamanda bu sayede yılda 2-3 milyon metreküp tasarruf sağlanacağını kaydetti. İlistire dönmüş içme suyu boruları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın alt yapıya yönelik gösterdiği çalışmalardan dolayı tebrik etti.
 Ziyarette ayrıca Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Bakan Eroğlu'na sinek ve kara sinek mücadelesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar'da karasineğin ciddi bir sorun olduğunu aktaran Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün "Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın, üreticilerimizin desteği ile acil eylem planı oluşturduk. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın gübreleri belli alanlara döktüğünü gördük. Afyonkarahisar'da sinek kaynağı olan bölgelere 10 binlerce kamyon tavuk gübresi dökülmüş. Merkeze yakın mesafelerde sinek kaynaklarını tespit ettik. Binlerce kamyon toprakla gübreliklerin üzeri kapatıldı. Tarlaları sürdürdük. Kireçlemelerini yaptırdık. Kireç atıldığında gübreler koku ve sinek oluşturmuyor. Şu anda Afyonkarahisar'da sinek ciddi oranda azaldı" dedi.
Editör: Haber Merkezi