Bakan Eroğlu, beldeleri ziyaret ediyor
Bayram tatilini geçirmek üzere Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün merkeze bağlı Nuribey, Salar ve Sülün beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.
Bayramlaşma törenlerinin ardından Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ‘hava durumu’ hakkında açıklamalarda bulundu. Yağış mevsiminin başladığını ve son tahminlere göre kuvvetli yağış ile rüzgarın artarak devam edeceği uyarısında bulunan Eroğlu, şunları söyledi:“Yağışlı mevsim artık başladı. Vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca meteoroloji teşkilatımız kuvvetli yağış olduğu zaman valiliklere, belediyelere özellikle ikaz gönderiyor, alarm durumu için. Dolayısıyla şu anda sabahtan başlayarak kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar başladı. Özellikle de kuzey kesimlerde etkili olacak. 20 Ekim Pazar gününe kadar da yağmur bazı bölgelerde etkili olacak. Biraz hava sıcaklıkları da düşecek, vatandaşlarımızın bu konuda da dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle dere yataklarından kapalı kısımlar varsa bunların da açılması lazım. DSİ, belediyeler ve özel idareler bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar. İnşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız.”
"BU AKŞAM 3 BÖLGEDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR"
Açıklamalarında son hava tahmin raporlarını göstererek, meteorolojik harita üzerinde hava durumunu açıklayan Bakan Eroğlu, “Hava durumuyla ilgili son gelen bilgi şu, bugün batı kesimlerde Trakya, Ege ve İç Anadolu Bölgesi Afyon da dahil yaklaşık Antalya’dan Bartın’a kadar olan kuvvetli yağışı gösteriyor. 18 Ekim Cuma günü biraz daha doğuya kayarak devam ediyor. 19 Ekim Cumartesi günü biraz daha doğuya kayıyor. 20 Ekim Pazar günü de Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’dan ülkeyi terk ediyor. 21 Ekim Pazartesi, 22 Ekim Salı ve 23 Ekim Çarşamba günleri yağış gözükmüyor ama Cumartesi ve Pazar hava biraz daha soğuyacak. Pazartesi’den itibaren mevsim normallerine dönecek. Gördüğünüz gibi tahminler tutuyor. Afyon'da da yağışlar başladı. Bugün ve gece saatlerinde yağışların daha da etkili olmasını bekliyoruz. Özellikle vatandaşlarımız bu konuda gerekli tedbirleri alsınlar. Burada bilhassa Ege Bölgesi'nde lodosun etkisi de aşırı derecede hissedilecek” dedi.
"KURBAN BAYRAMI'NDA VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 99'U KAİDELERE UYDU"
Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Bu seneki Kurban Bayramı ile geçtiğimiz senelerdeki Kurban Bayramlarını çevre konusunda değerlendirdiğiniz zaman manzara sizleri mutlu etti mi" sorusuna Eroğlu, şu yanıtı verdi:“Vatandaşları daha önce ikaz ettik. Vatandaşlar birkaç tane münferit hadise dışında 8. katta kurban kesme gibi hadiseler dışında kaidelere uydu. Ben buradan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bir yerde 8'inci katta bir kurban kesimi oldu. Birkaç tane sokakta kesim oldu ama neticede vatandaşlarımızın yüzde 99’u koyduğumuz usul ve esaslara uydu. Hayvanlara eziyet etmeme noktasında, kesim yerlerinde kurbanlarını kesme konusunda titizlik gösterdiler. Tüm bunlara rağmen hayvanlara eziyet eden, 8’inci katta kurban kesenler hakkında da gerekli işlem yapılacak. Zaten bu tür uygulamaların da cezaları var. Eskiye göre bu usulsüz kesimlerde büyük bir azalma var. Ben milletimize teşekkür ediyorum, kestikleri kurbanları Allah kabul etsin.”
"TÜRKİYE'Yİ HÜKÜMET VE MECLİS YÖNETİR"
Bakan Eroğlu, "MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin; 'hükümet Türkiye’yi İmralı’dan yönetiyor' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna da cevap vererek, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi. Bakan Eroğlu, “Öyle şey olur mu? Türkiye dünya lideri ve gündem belirleyen güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye en güçlü dönemlerini yaşıyor. Dolayısıyla böyle İmralı’dan yönetiliyor gibi sözler üzücü şeyler, Bahçeli’ye de yakışmıyor. Türkiye büyük bir ülke herkes kabul etsin bunu. Bakın bugün Türkiye savunma ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldi. Helikopter üretimi ile bunu gösterdik. Türkiye gerçekten çok güçlü hale geldi. Ekonomisi dünyada en büyük 16 ekonomiden birisi haline geldi. IMF’ye olan borçlarını ödedi. Güçlü bir ekonomiye sahip. 4,4 kalkınma oranı ile dünya ikinciliğine yükselmiş bir ülke. Türkiye’yi hükümetler, Türkiye Cumhuriyeti ve meclis yönetir. Bunu da herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.Bakan Eroğlu’nun bugün gün boyu ilçe ve beldelere gerçekleştireceği ziyaretlerin devam edeceği bildirildi.İhlas Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi