Bakan Eroğlu, Bayramlaşma Töreninde Konuştu

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılan planlamalar ile İstanbul başta olmak üzere su problemi yaşanmadığını söyleyerek, “Türkiye’nin ihtiyaçları planlanırken en az 30-40 yıl sonrasını hesaplarını yaparak yapıyoruz. Aksi takdirde bunları yapmasaydık şu anda 76 şehirde su problemi olacaktı” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bayram tatili geçirmek üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, valilik tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı. Taş Medrese’de gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunseven, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, bayramların Türk milletinin birlik, beraberlik ve kardeşliğin arttırmasına vesile olması temennisinde bulundu. Konuşmasında Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlara değinen Bakan Eroğlu, kentin ve Türkiye’nin kalkınması için güçlü olunması gerektiği vurgusunda bulundu. Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu coğrafya zor bir coğrafya, dünyanın en stratejik merkezi, burada ayakta kalmak için güçlü olmamız gerekiyor. Hükümet olarak ülkemizi kalkındırmak ve dünyanın gelişmiş ülkeleri, seviyesine ulaştırmak için uğraşıyoruz, ama hepimizin çok fazla çalışma gerekiyor. Hedefimiz 2023 ve 2071, 2013′de ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltmek. Afyonkarahisar hakikaten çok gelişiyor. 10 yıldan bu yana yurt dışından ülkemize gelmeyen gurbetçiler Afyonkarahisar’a geldiklerinde bu değişimi görebiliyorlar. Bu yetmez daha fazla kalkındırmamız lazım. Siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmalıyız. Kentin kalkınması için fikir üretim merkezi kuralım, herkesin fikri bizim için önemlidir. Herkes fikrini söyleyebilsin. Afyonkarahisar’a geçen yıl itibari ile yatırımcı bakanlıklar 9 milyar TL yatırım yapmışlar. İnşallah bu oran bu yıl itibari ile 10 milyar TL’yi aşacak. Yakın bir gelecekte dünyanın en önemli sektörlerinden birisi enerji sektörü olacağı gibi aynı zamanda da gıda sektörü olacak. Bizde Afyonkarahisar’ı gıda üretim ve ihracat üstü yapmaya kararlıyız.”
“Nüfusun Artması Şart”
Konuşmasında nüfusun azalmasına ve nüfus planlamasının önemine de değinen Bakan Eroğlu, “Nüfusumuz gitgide azalıyor. Ben aşağı yukarı 40 yıldır proje yapıyorum, bütün projelere baktığınız zaman geçmişte Türkiye’nin nüfus artışı yüzde 2,5 hatta 3 civarındaydı. Ama azala azala nüfus artışı yüzde 1,5′e hatta bir onda ikiye düşmeye başladı. Bu Türkiye’nin geleceği açısından son derece tehlikeli. O bakımdan nüfusumuzu bilhassa Afyonkarahisar’da yükseltmek durumundayız. Yani sağlıklı aile, nüfus artışı sağlayacak projeler ihtiyacımız var. yani bunu tenkit eden olabilir, ama hep birlikte buyurun bunu münakaşa edebiliriz, 1 çocuk isteyen, 2-3 ya da 4 çocuk isteyen olabilir buyurun bunu münakaşa edelim, yani nüfusun artması şart. Bilhassa bu bölgede Afyonkarahisar’da nüfusumuzu arttırmamız şart, eğer arttıramazsak gelecekte çok büyük sıkıntılar ile karşılarız. Projeler hazırlanırken nüfusa göre proje hazırlıyoruz, çünkü artık günü birlik projelerin devri kapanmıştır. Mutlaka 30-40-50 yıl sonraki projelere imza atmak gerekir şimdiden. Bizde bakanlık olarak talimat verdim, kesinlikle Türkiye’nin ihtiyaçları planlanırken en az 30-40 yıl sonrasını hesaplarını yaparak yapıyoruz. Aksi taktirde bunları yapmasaydık şu anda 76 şehirde su problemi olacaktı. Allah’a şükür bu kuraklığa rağmen İstanbul’da dahil olmak üzere, 15 milyonluk İstanbul’da dahil olmak üzere su problemi olmadı. Niye, çünkü büyük düşündük ve büyük planladık” dedi.
Konuşmalarında ardından Bakan Eroğlu, törene katılanlarla bayramlaştı.
 
Editör: Haber Merkezi