Bakan Eroğlu, AKÜ Hastanesini ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'ni ziyaret etti.
 
        İlimizdeki temel atma törenlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu beraberinde Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın eşliğinde Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.
 
        Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'ndeki bölüm ve servislerdeki incelemeleri sonrasında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu;”Afyonkarahisar kavşak noktası olduğu için biliyorsunuz bütün yollar Roma’ya çıkar sözünün üstüne bir çarpı işareti koyduk. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin çok kısa zamanda bir yıl olmadan hizmet vermeye başlamıştır. Bu hastanemiz bölgemizin sağlık merkezi olmasına katkı sağlamaktadır. Radyo Terapi ve Nükleer Tıp Merkezi’nde en ileri ve modern cihazlar kullanılmaktadır. Kanser teşhis ve tedavisi yani Onkoloji Hastanesindeki bu cihazların özelliği, özellikle kanserli hücreyi bularak, yüklemeyi ona yapıyor ve diğer sağlıklı hücrelerin zarar görmesini önlemektedir. Bu Hastanemiz konusunda Türkiye’de en ileri hastanelerden birisi durumundadır. En son ve en ileri teknolojilerle donatılan hastanemizde teşhis ve tedavi imkanları var. Ben temeli atıldıktan sonra çok kısa zamanda,  hizmete girerek hasta kabul etmeye başlayan hastanemizin bu hale gelmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bütün cihazlar, binalar çalışan personel, akreditasyon işlemleri hepsi bir yıl olmadan bitti. Bakın burası radyoaktif madde ile alakalı olduğu için ilgili kurumlar tarafından izinler alındı onaylandı. Gerçekten dört dörtlük bir tesistir. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama bu tür hastaneleri de eksikliğini hissettirmesin. Hastanemiz Türkiye'de kanser ve tedavisi alanında açılan 42. Hastanedir. Özellikle Afyonkarahisar ve civarındaki illerdeki vatandaşlarımız hep Ankara ve İstanbul’daki hastanelere gidiyordu. Gidip gelme sıkıntıları yaşıyorlardı. Bu hastane Türkiye'de 42. hastane ancak en ileri, en son teknoloji hastanelerden birisidir. Daha öncede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin açılışını yapmıştık. Türkiye’nin her tarafından hastalar geliyor ve şu anda tamamen dolu durumdadır. Orası da en modern cihazlarla donatıldı. Kaza geçiren vatandaşlar buradaki tedavilerinin ardından yürüyerek gittiler. Buradaki hekimlerimiz de Türkiye’nin en iyi hekimleri. İmkanlar en iyi, cihazlar en modern Afyonkarahisar’a da bu yakışır." Dedi.
 
        Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin kısa bir süre içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmet vermeye başlamasına katkıda bulunan herkese teşekkür eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu konuda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın çok büyük gayretleri nedeniyle ayrıca teşekkür ederek Hastanedeki incelemelerini tamamladı.
 
Editör: Haber Merkezi