Bakan Eroğlu, 27 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaz aylarında yaşanan kuraklıkta kentlerin susuz kalacağı iddialarına ilişkin, "Veysel Eroğlu bıyıklarını kesecek dediler. Allah'a şükür bıyıklarım yerinde" dedi.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyarette çoğunluğu Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılacak olan ve toplamda 144 milyon TL'ye mal olacak olan 27 tesisin temel atma törenine katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye genelinde yapılan yatırımlardan bahsederek, AK Parti iktidarının devasa yatırımlara imza attığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman ben de İSKİ Genel Müdürü oldum. O zaman haftada bir su verilince çok mutlu oluyorlardı. Biz 8 ayda su kesintisini kaldırdık. Şu anda 2071'e kadar suyu var İstanbul'un. Biz, 'Sen Türkiyesin büyük düşün', 'Sen Afyonkarahisar'sın büyük düşün', 'Sen Veysel Eroğlu'sun büyük düşün' diyoruz" dedi.

Yazın ülke genelinde yaşanan kuraklığın ardından bazı çevreler tarafından ortaya atılan kentlerin susuz kalacağı yönündeki iddialara da değinen Bakan Eroğlu, "Kuraklık olacak, Veysel Eroğlu bıyıklarını kesecek denildi. Askerde dahi kesmediğim bıyıklarım Allah'a şükür yerinde. Biz A, B, C planları sayesinde şehirlerimizi susuz bırakmadık. Afyonkarahisarlılarımızın duası bize yetiyor. Marifet iltifata tabiidir. Şunu unutmayın bizler sizlerin hizmetkarıyız. Türkiye'ye, Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi