Bakan Ala: Cemaatle Mücadele İçin Anayasa Değişikliği Yapılmalı
Ak Parti'nin 22. İstişare ve Değerlendirme toplantısının ilk gününde İçişleri Balkanı Efkan Ala sunum yaptı. Ala "Cemaatle mücadele" için Anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini vurguladı.
Ak Parti'nin ilk kez Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın 22'incisi yapılıyor. Toplantının ilk gününde bakanlar ve genel başkan yardımcılarının yaptıkları sunumlar dinlendi. İlk bölümde sırasıyla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop yerel seçimler hakkında bilgi verdi. 1 Haziran'da 2 il ve 14 ilçede yapılacak seçimler hakkında Ak Parti'nin izleyeceği stratejileri anlattı. Bu yerlerde seçimin neden kaybedildiğinin gündeme geldiği öğrenilirken, cemaatin bazı illerde etkili olduğunu da vurgu yapıldı.
Türkiye'nin güvenliği ve paralel yapı ile ilgili alınan kararları anlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 Aralık sürecinin Davos Zirvesi'nde başladığını Mavi Marmara ile devam ettiği 17 ve 25 Aralık süreciyle de sonuçlandığını dile getirdi.
-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VURGUSU-
İçişleri Bakanı Ala, Türkiye'de devlet kadrolarına sızan cemaati temizlemenin tek yolunun Anayasa Değişikliği ile olabileceği mesajını da verdi. Efkan Ala'nın, "Paralel yapıyla ilgili yasal soruşturmalarımız devam ediyor. Bu konuda alınacak önlemler, gerekirse yasal düzenlemeler. Gözden geçirilecek" dediği öğrenildi.
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hazırlandığı savunulan iddianamelerle ilgili de görseller eşliğinde sunum yapıldı.
-DİNLEMELER KARŞI TELEFON YASAĞI-
Bu arada yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Afyonkarahisar kampında olası dinlemelere karşı toplantıya katılanların telefonları toplandı. Telefonların toplantıya ara verildiğinde katılımcılara teslim edildiği öğrenildi. Toplantının yarın ki bölümünde ise cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik istişareler devam edecek. 3 ayrı şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları yorumlar ile birlikte katılımcılara aktarılacak. Ayrıca toplantıda milletvekillerinin eleştiri, öneri ve şikayetleri dinlenecek bunlara ilgili bakanların da yanıt vermesi bekleniyor. Toplantı Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla yarın sona erecek.
Editör: Haber Merkezi