Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı

İlimizde Bağımlılıkla mücadele kapsamında olası bir olumsuzluğun ortaya çıkmasını engellemek ve çocuklar ile gençlerin böylesine zararlı bir alışkanlığı kazanmalarını önlemek amacıyla oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, AKÜ ve AFSÜ temsilcileri, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, il müdürleri ile kamu kurum kuruluşları ve STK temsilcileri hazır bulundu.

Bağımlılıkta Türkiye Ortalamasının Altındayız

Toplantının açılışında konuşan ve bağımlılık konusunda kamuda kararlı bir tutumun olduğunu hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyonkarahisar’da çok şükür ki çok fazla olumsuz durumlarla karşılaşmıyoruz. Hatta bağımlılıkla mücadelelerimiz söz konusu olduğunda geri dönüşümlerimiz çok iyi durumda. Şu anda Türkiye ortalamalarının da altında yer almaktayız. Az da olsa uyuşturucu ve diğer bağımlılıkla ilgili sıkıntılarımız var. Ama inşallah tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak, sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle mevcut durumu daha iyi konumlara getireceğiz. Ülkemizde tüm kamu kurumlarında bu konuda bir kararlılık var. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklarımızın bu konuda kararlılıkları var. Alınan kararlara hep birlikte ilimizde de katkılar sağlayacağız” dedi.

Uyuşturucuyla Etkin Mücadele Ediliyor

İl genelinde bilhassa uyuşturucu madde bağımlılığı için etkin çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Vali Tutulmaz: “ Bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığımız uygulamalarımız, tespitler, yakalamalar ve tutuklamalar konusunda iyi bir aşamaya doğru ilerliyoruz. Ancak hala bitmiş değil. Uyuşturucuyla mücadele konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün ki toplantımızda ise bütün kurum ve kuruluşlar olarak mücadele konusunda ne yaptık, ne yapıyoruz ve ne yapacağız ile ilgili bilgi alış verişinde bulunacağız ve önemli kararlar vereceğiz. Bu anlamda toplantımızın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

Toplantı kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin bağımlılıkla mücadele konusunda kurumlarınca yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından kapanış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; Uyuşturucuyla mücadele kapsamında dar bir çalışma grubu oluşturularak 15 günde bir toplantı yapılmasını, kamu kurumları ile STK’ların işbirliği içinde koordineli çalışma yapmaları talimatında bulundu.

Editör: Haber Merkezi