Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında Yapıldı

Bağımlılıkla mücadelede mevcut durum değerlendirmesi yaparak, alınacak ek tedbirlerin, konu hakkında farkındalık ve bilinçlendirme projelerinin planlanması amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapıldı.

Valilik B blok toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Kadın Kültür Evleri “En İyi Narkotik Polisi: Anne” Konusunda Bilinçlendiriyor

Toplantıda, koordinasyon kurulu üyesi kuruluşların temsilcileri tarafından yapılan sunumların ardından konuşan Vali Gökmen Çiçek ilk olarak, bugüne kadar başarılı operasyonlar yaparak, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan güvenlik güçlerine teşekkür etti. Ardından uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelenin istikrarla devam edeceğini vurgulayan Vali Çiçek: “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun tanıtımını yaptığı ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ kampanyası çerçevesinde Kadın Kültür Evleri’mizde annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Çünkü geleceği şekillendiren, gelecek nesillerin yetişmesinde en etkili kişi annelerdir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu zehirden uzak tutmak için ailelerimizle birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bizlere düşen görev dışarıda bu kötülüklere geçit vermeyerek, alt yapıyı güçlendirerek çalışmalara devam etmek. Annelerimize düşen görev ise bilinçlenerek çocuklarımızı ve gençlerimizi yakından izlemeleri ve olası durumları erken tespit edebilmeleridir” şeklinde konuştu. Kadınların bu konudaki eğitiminin yakından takipçisi olduğunu belirten Vali Çiçek, emniyet güçlerinin il geneli kadın vatandaşlara ve kadın personellere yönelik vermiş oldukları bağımlılıkla mücadele konusundaki farkındalık eğitimleri için teşekkür etti.

Bağımlılıkla Mücadelemizi Hep Birlikte Azim ve Kararlılıkla Sürdüreceğiz

Uyuşturucuyla mücadelede tüm kesimin ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Valimiz Çiçek: “Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Toplum sağlığını, huzurunu, asayişini olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelemizi yakından takip ederek, hep birlikte azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar ve planlamalar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve yol haritası belirlenmesiyle son buldu

Editör: Haber Merkezi