Bağımlılıkla mücadele kurulu toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı.

İlimizde Bağımlılıkla mücadele kullanımına bağlı olarak olası bir olumsuzluğun ortaya çıkmasını engellemek ve çocuklarımız ile gençlerimizin böylesine zararlı bir alışkanlığı kazanmalarını önlemek amacıyla oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya C. Başsavcı Vekili Osman Akcan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, il müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu tarafından Bağımlılıkla Mücadele konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Daha sonra Halk Sağlığı Müdürü Dr. Deniz Fırat tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yapıldı.

2 ayda bir yapılması planlanan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Ülkemize doğudan ve batıdan bir uyuşturucu sirkülasyonu var. Adeta bir uyuşturucu bombardımanı devam etmekte. Batı dünyası bundan hem para kazanıyor, hem de gençlerimizin gelecekle bağlantısını kesiyorlar. Uyuşturucu çağımızın hastalığıdır. Her türlü tedbirin alınmasına ve kolluk kuvvetlerimizin kapsamlı ve çok büyük gayret göstererek sürdürdüğü çalışmalara rağmen bu işte istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Bu hassasiyeti mutlaka değerlendirmemiz gerekir. Mazeret üretmeden çözüm bulmalıyız. Tüm kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde uyuşturucu ile mücadele etmeliyiz. Bataklığı kurutmadan bu işin üstesinden gelemeyiz. Yaptığımız bu toplantılar tamamen geleceğimizle ilgilidir. Her kurum ve kuruluşun üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekir” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin Bağımlılıkla Mücadele konusunda kurumlarınca yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesi ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunulması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi