Bağ: Kadın olmak, dünya üzerinde en zor şeydir
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Bağ, “Kadın olmak dünya üzerinde en zor şeydir. Belki bir anne, ev kadını, iş kadını, eşinin arkasında duran, destek veren, yuvayı yapan dişi kuş misali” şeklinde konuştu.
5 Aralık Kadın Hakları Günü münasebetiyle konuşan Bağ, kadınların sürekli 2. sınıf insan muamelesi gördükleri söyleyen, kadınlara verilen hakların yok sayıldığını belirtti. Kadın haklarının hukuki veya devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunu olduğunu vurgulayan Bağ: “Dünya üzerinde kayıtlı mal varlıklarının sadece %1’lik kısmı kadınlara aittir. Bu bile kadın haklarının ne boyutta olduğunu göstermektedir. Aynı şekilde Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile kadının şiddete maruz kaldığı görülmektedir. İşte bu ortamda ‘Kadın Hakları Günü’ olarak 5 Aralık gününü kutlamak, sadece bu sorunları dile getirip biraz olsun insanların bu konuda bilinçlenmesi açısından önem taşımaktadır” dedi.
“BİZE DÜŞEN GÖREV; SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK”
    29 Ekim 1923 de Cumhuriyet’in ilanıyla kadınların kurumsal alana girmesini sağlayan yasal ve yapısal reformların hızlandığını dile getiren Bağ; Türk Medeni Kanunu, doğum izni, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı gibi, Cumhuriyet’le birlikte hız kazanan reformları örneklendirdi. Kadın Hakları konusunda bilinçlenilmesi gerektiğini söyleyen Bağ: “Bu konuda hepimize düşen bir görev vardır. Bu görev sorunun bir parçası olmak yerine çözümün bir parçası olmayı başarmaktır. Şayet kadın hakları konusunda çözümün bir parçası olmayı beceremezsek ve çözümü devletten ve kanunlardan beklersek bu sorun çözülmez. Bu vesile ile buradan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi