Bacıyan-I Rum Teşkilatından Günümüze Türk Kadını”Çalıştayı

BİLGEDER, Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi İşbirliği ile “BACIYAN-I RUM TEŞKİLATINDAN GÜNÜMÜZE TÜRK KADINI” başlıklı çalıştay düzenliyor.

UNESCO 2021 yılını “Hacı Bektaş-ı Veli” yılı ilan etmiştir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin manevi kızı ve Ahi Evran’ın eşi olan Fatma Bacı’nın kurduğu Bacıyan-ı Rum Teşkilatı’nın, Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli katkıları olmuştur. Bu vesile ile Türk toplumuna örnek teşkil eden Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Teşkilatı ile tarihsel bağ kurarak; günümüz kadınlarının yaşadığı sorunlara çözüm önerilerinin değerlendirileceği Çalıştaya tüm halkımız davetlidir.

4 Aralık 2021 tarihinde Afyonkarahisar MCG Marble Hotel’de, BİLGEDER Başkanı Ferhan ÇINAR’ın yapacağı açılış konuşması ile başlayacak olan program, Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman BİRDANE, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet KAYA’nın konuşmaları ve protokol konuşmaları ile devam edecektir.

-Katılımcılar ve Konuları;

Prof. Dr. Sadık SARISAMAN-Afyon Kocatepe Üniversitesi- “Türkiye’de İlk Kadın Milletvekilleri

Prof. Dr. Sefa BULUT- İbn-i Haldun Üniversitesi- “İş Yaşamında Kadının Sorunları

Doç. Dr. Gülin ÖZTÜRK- Ceylan ERTAŞ- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi- “Cumhuriyet’in İlanından Sonra Yayımlanan İlk Kadın Dergisinin Günümüze Yansımaları

Doç. Dr. Cavid QASIMOV- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi- “Hacı Zeynelabidin Tagiyev ve Azerbaycan’da Kadın Eğitimi

Fatma Sinem SİKLON-Gebze Teknik Üniversitesi- “Kadınlara Yönelik Dijital Şiddet ve Önlem Çalışmaları

Hilal CAMCI- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi- “6284 Sayılı Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği Kapsamında ve KADES Uygulamasının Pozitif Yönleri ve Yetersizliği

Kübra ÇÜRÜK- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi- “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet

Nuray AKANKAN- İzmir Müstakil İş Kadınları Derneği Başkanı- “Pandemide Kadının İş Hayatında Karşılaştığı Sorunlar

Muhterem ÖZSOY CİLATA-Ziraat Mühendisi- “Türk Kadınının Girişimciliği- Üreticiliği

Editör: Haber Merkezi