Babalar Gününüz Kutlu Olsun

Ailenin temel direği olarak görülen güvenin, sevgi, saygı ve fedakârlığın sembolü babalarımız bir çınar ağacı gibi gölgesinde huzur bulduğumuz varlıklardır. Ayrıca Baba figürü Türk Milletinin kadim kültür kodlarından birisini ifade etmektedir.


Babalarımızın aile kurumlarında üstlenmiş olduğu rol büyük bir özverinin ve sorumluluğun göstergesidir. Babaların omuzlarındaki yükü kaldırabilme kabiliyeti aile bağlarının daha güçlü olmasını, bir ailede yetişen nesillerde güven duygusu oluşmasını ve sağlıklı toplumsal yapının şekillenmesinde önemli etkendir. Onun içindir ki bir ömür boyu maddi-manevi her türlü imkânını ailesinin geleceği adına seferber eden her babamız, hürmeti, saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir.


Hz. Peygamber (S.A.V) efendimizin “Baba Cennete gidişin orta kapısıdır, onu muhafaza etmek ya da yok etmek senin elindedir.” sözüyle babalarımızın önemini; “Evlat babanın hakkını asla ödeyemez; onu köle olarak almış ve azat etmiş olsa bile.” diyerek de baba hakkının ne kadar önemli bir hak olduğu hususunu ifade etmiştir.


Bu duygu ve düşüncelerle, başta bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, ahirete irtihal etmiş tüm babalarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz..

Afyon ZAFER

Editör: Haber Merkezi