“Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in Şehitler Haftası dolayısıyla yapmış olduğu basın açıklamasıdır;

"Necip Türk Milleti asırlardır verdiği her varoluş ve her zulme karşı duruş mücadelesinde sayısız şehit vermiş ve şehitliği her daim baştacı olarak görmüştür. Tarih içerisinde ne kadar geriye giderseniz gidin hep göreceğimiz bu köklü millet bağımsızlığı ve vatanı uğruna can vermeyi şeref bilmiştir. Yüce dinimizde şehitliğin manası; kişinin Cennet'e gireceğine şahitlik edildiğinin ve şehidin Cenab-ı Hak katında rızıklandırılacağının delilidir.

Bu inançla bağımsızlığı ve vatanı uğruna can veren isimleri saymakla, yazmakla bitmeyecek olan Aziz Şehitlerimiz, bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız vatan toprağını kanlarıyla yoğurarak bizlere bırakmıştır. Bugün hala kendini bu vatanın evladı sayan her birey aynı inançla bağımsızlığı ve vatanı uğruna can vermeye hazır ve nazırdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bunu bir kez daha çok net bir şekilde göstermiştir.

Bu inançla Malazgirt'ten bugüne istiklal ve istikbalimiz uğruna can vermiş Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Editör: Haber Merkezi