AZİZ ASLAN, BİRLİKTİR’İ ELEŞTİRDİ
 
30 Mayıs tarihindeki bazı basın organlarında Madeni Sanatkârlar Oda başkanı M. Emin Birliktir’in oda seçimleri ile ilgili değerlendirmelerini hayretle okudum. Açıklamalarında şahsım başta olmak üzere MHP camiasını hedef alan sözleri karşısında bu basın açıklamasını aslında hiç de gerek olmadığı halde yapma zarureti hâsıl olmuştur.
               
BİZİM SİYASET USLÜBUMUZ BELLİDİR
               
Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisinde birçok kademede teşkilat yöneticiliği ve il başkanlığı yapan birisi olarak Afyonkarahisar’daki, siyaset kültürüne ve toplumculuk anlayışına uzlaşmacı ve ılımlı tavırlarla katkı sağlamaya çalıştığımı, körü körüne inatçı ve sert bir siyaset anlayışı ile şehrimize zarar vermekten itina ve ilkeli bir şekilde kaçındığımı bütün hemşerilerim bilmektedir.
Madeni sanatkârlar odasına aday olan Sayın Mustafa KUNAK evet bizim partilimiz ve arkadaşımızdır. Bu tür yerlere aday alan insanların bir hayat görüşü, memleket endişesi ve bir siyasi görüşü ya da bir siyasi parti mensubu olması yasak mıdır?
Sizler yıllardır her yerlere aday olurken bir siyasi parti temsilcisi gibi olmuyorsunuz ve bu durum doğal hakkınız oluyor da hatta siyasi kimliğinizi kullanarak kendinize paye çıkartıyorsunuz da başkaları sizin gibi düşünmeyip hizmet adına bir yerlere aday olunca hemen siyasi parti yaftası takıp insanları ayrıştırıyorsunuz?
Sizler TÜMSİAD olarak bir partiyi ve adayını aleni desteklediğinizi ifade ediyorsunuz da başka sivil toplum kuruluşu temsilcileri gönlünden geçirdikleri adaylara destek verirlerse suç mu işlemiş oluyorlar?
Sizler siyasi olarak temsil ettiğiniz koltukları başka makamları elde etmek için kullandığınızı açıkça bizleri suçladığınız basın açıklamasında dahi belirtirken başkalarını benzer şeyle suçlamanız çok yakışıksız olmaktadır.
 
SİZE HAK, BAŞKALARINA BATIL MI?
 
Belli ki sizler elde ettiğiniz koltukları kaptırmamak için karşınıza ciddi adayların çıkmasına alışık değilsiniz. Sizi zorlayacak bir aday çıktığında elbette seçimlere katılım sizin ifadenizle 490 dan 701 e çıkmıştır ve delege 15 oy farkı ile sizi tercih etmiştir. Eğer biz müdahale etmiş olsaydık. Sonuç böyle olmazdı. Mutlak buna saygı gösterilmiştir ve de gösterilmelidir. Ama esnafın meselesine ve problemlerine sahip çıkıp tercih kullanmak için seçime yüksek katılım sağlamasından rahatsız olmanız da sizin demokrasi anlayışınızı göstermektedir. Ayrıca sizin belirttiğiniz gibi bizim asla ve asla intikamla işimiz olmamıştır. Bizim derdimiz sadece insanımıza hizmettir.
Diğer aday Sayın Mustafa KUNAK’ın parti adayı olarak çıktığını ifade ederek esasında siz partizanlık yapıp bu vesile ile MHP’nin kaybetmiş olduğunu ifade etmek istiyorsunuz ki bu tamamen yanlıştır. Bu söylediğiniz ile fiili durum hiç uyuşmamaktadır. Zira sizin listelerinizde MHP’nin belediye başkan adaylarının da yer almış olması sizin duygusallıkla hamaset yaptığınızı açıkça ortaya koymaktadır. Bir siyasi partide yöneticilik veya belediye başkan adaylığı yapmış olanların parti tüzüğüne uygun hareket edip etmediklerinin İl başkanını ilgilendirdiğini sizler de çok iyi bilirsiniz.
Kısacası her türlü makamı kendinize hak ve mubah, ama başkaları aynı hizmete talip olduklarında iyi ve güzel şeylere layık olmayan insanlar olarak değerlendirip küçümseyerek tecrübesiz ve birikimsiz olarak ifade etmenizde ayrıca çok yakışıksız bir durumdur.
Bütün bunlar da göstermektedir ki iktidar mensubu olmanın duygusallığı ve psikolojisi ile her seçime siyasi gözle bakan ve buna göre yorumlayan sizlersiniz.
 
AZİZ ASLAN
MHP AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI
Editör: Haber Merkezi