Ayazini ve Kırkgöz’de Turizm Çalışmaları için İncelemeler Yapıldı

Vali Gökmen Çiçek, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden gelen ekiple birlikte Frig Vadisinin kalbi Ayazini’nde incelemelerde bulundu. Bölgede inceleme ve keşif çalışması yapan ekip, yapılacak çalışmaları değerlenirdi.

Ayazini’nde çalışmaları devam eden Karşılama Merkezi ve bugüne dek yapılan turizme kazandırılma çalışmaları hakkında Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden gelen ekibe bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek, bu bölgenin turizmin merkezi olması noktasında elinden geleni yapacağını kaydetti.

Herkesin Bu Bölgeyi Keşfetmesi Gerekiyor

Ayazini için binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan, ilk bakışta insanı kendisine hayran bırakan, gizemli bir yer ifadelerini kullanan Vali Gökmen Çiçek: “İşte bu keşfedilmeyi bekleyen bölgeyi Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleriyle birlikte inceledik. Kararlıyız. Ayazini'ni turizme kazandıracağız. Tarih, doğa ve yaşam iç içe olan bir yer burası. Bu bölgenin mutlaka ama mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Herkesin buraya gelerek bu güzellikleri keşfetmesi gerekiyor” dedi.

Daire Başkanı Partal, Kırkgöz Köprsü’nü İnceledi

Vali Gökmen Çiçek bir diğer ziyaretini Kırkgöz Köprüsü’ne yaptı. Vali Çiçek, Roma’dan, Bizans’a, Bizans’tan Osmanlı’ya ve günümüze kadar köklü geçmişi olan tarihi Kıkrgöz Köprsü’nde Karayolları Sanat Yapıları Daire Başkanı Esat Mahmut Partal ile birlikte incelemelerde ve denetlemelerde bulundu.

İnceleme gezisinde Kırkgöz Köprüsü’nün eski cazibesini kazanması ve turizme kazandırılması noktasında yapılabilecek çalışmalar ve restorasyon işlemleri istişare edild

Editör: Haber Merkezi