Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi İçin İhaleye Çıkılacak

Friglerden günümüze miras kalan eşsiz güzellikte Frigya Vadisi, Afyonkarahisar Valiliği tarafından gerçekleştirilecek projelerle ülkemizin ve bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olmaya hazırlanıyor. Emre Gölü, Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesinin ihalesi tamamlanmıştı. Şimdi de Frigyanın kalbinde, Ayazini köyünde Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi için çalışmalarda sona gelindi. Mimari projeleri hazırlanan Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi projesi için ihaleye çıkılacak.

3000 yıl öncesinde Frigyalıların kayaları oyarak evler, kaleler, anıtlar yaparak kurduğu kadim bir medeniyet mirası Frigya Vadisi. Frigya Vadisi Afyonkarahisar-Kütahya ve Eskişehir illeri arasında bulunuyor. 529 bin 632 hektarlık alanı kapsayan Frigya Vadisinin büyük bir bölümü Afyonkarahisar sınırları içerisinde yer alıyor.

Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki 4 ilden geçen Frig Yolu, Türkiye'nin en uzun üçüncü yürüyüş yoluna sahip. Frig Yolu 506 kilometrelik parkuruyla doğaseverlerin yeni gözdesi. Güzergâh aynı zamanda Friglerden kalma kaya yerleşimleri, kaya anıtları, mezar odaları, kilise ve şapelleri, peribacaları ve diğer doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Frigya bölgesinde yer alan Ayazini köyündeki Örenyeri, Frigler döneminden beri yerleşim yeri olarak kullanılmış bir yer. Doğal kaya yapısının yanı sıra çam ormanları ile kaplı, göller ve yaylalardan oluşan doğa harikası bölge mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Yine aynı şekilde Roma ve Bizanslılara ait mezarların bulunduğu Avdalaz Kalesi Kaya Yerleşimleri, bir yerleşim yerinden çok savunma amaçlı bir kale.

Projeyle Ayazini Hak Ettiği Değere Kavuşacak

Frigya’nın turizme kazandırılması ve böylesine önemli bir değerin canlandırılarak bölgenin bir cazibe merkezi olması için Ayazini köyü ve Emre Gölü olarak iki nokta belirlendi. Emre Gölü ve çevresinde piknik üniteleri, seyir terasları, kır kahvesi, sportif etkinlik alanları ve çadır kamp alanları yer alacak. Ayazini bölgesinde ise 4200 metrekare alanda 800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi yapılacak. Proje kapsamında ürün satış noktası, kafe, fırın, servis, mini tiyatro, otopark, tuvalet ile dinlenme ve seyir terasları yapılacak. Projenin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Vali Gökmen Çiçek, bölgenin turizm değerini artıran ve bölgeyi cazibe merkezi yapacak bu önemli projelerle; tarih, doğa ve kültürün harmanlandığı bir çok kadim medeniyetin izlerini taşıyan frigya vadisi, ülkemizin en önemli ve ilgi çeken turizm rotalarından biri olarak çok sayıda ziyaretçi çekecek ve böylece ilimize turizm alanında çok önemli bir katma değer sağlanmış olacaktır, dedi.

Editör: Haber Merkezi