Avusturalya’da Afyonlu Bir İngiliz Kızı

Avusturalya Sidney’de ikamet eden hemşehrimiz İbrahim Kazal ve eşi Gül Kazal 5 yaşında koruyucu aile olarak aldıkları anne ve babası olmayan İngiliz kızı 18 yaşına gelinceye kadar kendi evlatları gibi büyüttü ve genç kızı kanun gereği Devlet’e teslim etmek mecburiyetinde kalınca manen yıkıldılar..

Hemşehrimiz İbrahim Kazal gelişmeyi şöyle anlattı:

“2002 Yılında emekli olarak Australia Sydney’e yerleştim. Geçtiğimiz sene sizin de haber yaptığınız Australia Türk Federesyonu Bahçesinde oturuyorum, bir hanımefendi geldi. Hanımefendi 60 yaşlarında, hehçemden Afyonlu olduğumu anlamış olmalı ki, “siz Şuhutlu musunuz?” Dedi.

“Şuhuta 10 km mesafede Tınaztepeliyim” dedim.

Eşimin ve benim ne iş yaptığımı sordu, anlattım.

“Ben Afyon Şuhutluyum. Sen benim psikolojik akrabamsın. Australia Göçmen Bakanlığı Sosyal görevlisiyim (Psikoloğum). Eşin ile seni (foster family) Koruyucu aile yapayım ve size annesi babası olmayan çocuk verilmesini sağlayayım, hem para kazanın hem de bir çocuğun hayatını kurtarmış olun” dedi.

Kazal konuşmasının devamında:

“Eşim Gül Kazal’a ve bana foster family Kimliği çıkarttı. Bize resimlerde göreceğiniz 5 yaşında İngiliz kökenli bir kız verdiler. Çoğunlukla eşim Gül Kazal olmak üzere bu kızımız bizim ile birlikte 13 yıl aynı evde yaşadı. 18 yaşına geldiği için iki gün sonra devlet bizden kızımızı alacak. Bu kızımız ana dili gibi Afyon lehçesi ile Türkçe konuşur. Nerelisin derseniz Türküm. Hangi şehirdensiniz derseniz, Afyonluyum, Neresindensin derseniz Tınaztepe Kasabasındanım der. Kızımızı Afyonda çarşıya bırakalım, garajda Tınaztepe arabasını bulur ve Tınaztepeye tek başına gider. Belediye otobüsünde kimlerdensin diye sorsalar. İbrahim Kazal ve Gül Kazal’ın kızıyım der Afyon lehcesi ile..

Ben pandemiden dolayı Türkiye’deyim. Geçtiğimiz Pazar günü 13 yıl kendi evladımız gibi büyüttüğümüz bu kızımızı 18 yaşına geldiği için Devlete teslim etmek zorunda kaldık..

Gül Kazal Avusturalya’da ikamet eden ilk ve tek Türk Foster family (Koruyucu aile).”


Gül Kazal 13 yıldır evladından ayırmadığı, gözü gibi baktığı İngiliz kız evladı için ayrılık gözyaşları döküyor.



 

Editör: Haber Merkezi