“Avrupanın Anahtarı Erasmus” projesi Afyon AFAD yerleşkesinde başladı

Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosunun katkılarıyla hazırlanarak Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan, ajansın teknik desteği kapsamında finanse edilen #AvrupanınAnahtarıErasmus+ isimli eğitim faaliyeti Afyonkarahisar AFAD Yerleşkesinde başladı.

Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Başkanı Mehmet Buldan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Dernek hakkında kısaca bilgi vererek; “Amatör Telsizcilik, hiçbir maddi menfaat gözetmeden sadece şahsi heves ve gayret ile telsiz tekniği alanında bilgi alışverişini sağlayan bir uğraştır. Amatör telsizcilik sizinle aynı tür ilgi alanları olan Dünyanın bir başka yerindeki milyonlarca amatörden biri ile bağlantı kurmanızı sağlayacak sosyal bir hobidir.Fransızca 'amateur' (sevmek) kelimesinden geldiği için; 'severek, gönülden gelerek, hiçbir menfaat gözetilmeksizin yapmak' demektir. Buna uygun olarak amatör telsizciler de faaliyetlerini gönülden ve çıkarsız yapar.’’ Dedi. Eğitim programı hakkında da kısaca bilgi veren Buldan, Projenin Afyonkarahisar Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu ile işbirliği ve iletişim içerisinde hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulduğu ve ajansın teknik desteği kapsamında desteklenmeye değer bulunarak finanse edildiği ve eğitimlerin AFAD Afyonkarahisar Yerleşkesinde 19 Ekimde başladığını bildirdi. İki hafta sonu devam edecek olan eğitimin Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programlarınım kapsadığı –ve eğitimlere Afyonkarahisar il ve ilçelerinden 30 Derneğin yanı sıra Kütahya ve Uşak illerinden de katılımın olduğunu ifade etti.

Avrupa'nın Anahtarı Erasmus+ isimli eğitim faaliyeti de bu kapsamda siz değerli arkadaşların katılımıyla gerçekleşeçek. İnşallah İlimizde Erasmus kapsamında yapılacak projelerin artmasında farkındalık oluşturacaktır.

Editör: Haber Merkezi