“Avrupa mum ve odun stoklarken biz 500 bin konut projesi açıklıyoruz”

Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Avrupa tarihinin en soğuk kışında doğalgaz bulamadığı için mum ve odun stoku yaparken biz 500 bin konut projesini açıklıyoruz” dedi. “Merkez ilçeye 1418 konut yapılacak” diyen Uluçay “İlimiz genelinde ise toplamda 3827 konut yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıya İl Yönetim Kurulu üyeleri Ali Akçasu, Ahmet Kışpınar ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

“Büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları bu sıralarda yetişecek”

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Uluçay, “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tatilin ardından okulları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşayan tüm yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Ders kitaplarımız ve yardımcı kaynaklarımız sıralarımızda hazır… Büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları, öğretmenlerimizin maharetli ellerinde inşallah işte bu sıralarda, bu sınıflarda yetişecek...” dedi.

“Tüm esnaflarımıza bereketli ve bol kazançlar diliyorum”

Başkan Uluçay Ahilik haftasını da kutladı. Uluçay, “Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna ışık tutacak, birlik, beraberlik ve refahın sağlanmasına öncülük eden, Ahilik geleneğimizin pekiştiği Ahilik Haftası kutlu olsun. Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza bereketli bol kazanç diliyorum” diye konuştu.

“55 bin vatandaşımız katıldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyareti de Başkan Uluçay’ın gündemindeydi. Afyonkarahisar halkının 29 Ağustos’ta Cumhuriyet tarihinde görülmedik kalabalık bir miting ile adeta tarih yazdığını kaydeden Uluçay şöyle konuştu; 29 Ağustos günü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı Afyonkarahisar'da ağırlamaktan büyük onur duyduk. Emniyetin verilerine göre yaklaşık 55 bin vatandaşımızın katıldığı mitingde Afyonkarahisar’da yatırım bedeli 4 milyar 67 milyon lirayı bulan, her biri Türkiye’ye hizmet sevdamızın birer nişanesi olan 222 eser ve hizmetin açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, toplu konuttan alt yapı yatırımlarına, eğitimden sağlığa, emniyetten spor tesislerine, çevreden sulama çalışmalarına yüzlerce projeyi hizmete sunarak şehrimize önemli katkılar sağlamıştır. Ben, mitinge katılarak bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Miting için gecesini gündüzüne katan il yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, merkez ilçe teşkilatımız, ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“İlimiz genelinde ise toplamda 3827 konut yapılacaktır”

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesi de Başkan Uluçay’ın gündemindeydi. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası olan “İlk Evim İlk İş Yerim Projesi” ile 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunulacağını vurgulayan Uluçay, “İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri ve Gaziantep’te konutlar yapılacak. İlimiz genelinde ise toplamda 3827 konut yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Merkez ilçeye 1418 konut yapılacak”

Başkan Uluçay, “Afyonkarahisar merkezde Gökçe Mahallesi 1. Bölgeye 578, 2. Bölgelere 649 ile birlikte ek olarak 191 konut olmak üzere merkezde toplam 1418 konut, 50 konut Beyyazı beldemize, 316 konut Emirdağ’a, 204 konut Bayat’a, 157 konut Çobanlar’a, 63 konut Dazkırı’ya, 136 konut Haydarlı beldemize, 36 konut Tatarlı beldemize, 96 konut İscehisar İlçemize, 278 konut Sandıklı ilçemize, 200 konut Gömü beldemize, 164 konut Sinanpaşa ilçemize, 106 konut Güney beldemize, 94 konut Kılınçarslan beldemize, 127 konut Başmakçı ilçemize, 150 konut Bolvadin ilçemize, 63 konut Hocalar ilçemize, 110 konut Kızılören ilçemize, 59 konut da Pazarağaç beldemize yapılacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Emeği geçen milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Bolvadin, Emirdağ, Çobanlar ve Başmakçı’ya hastane müjdesi

Uluçay “Bununla birlikte Bolvadin ve Emirdağ devlet hastanelerinin ihalelerinin 25 Ekim’de yapılacağını, Çobanlar ve Başmakçı Devlet Hastanelerinin ise ihalelerinin yakın zamanda yapılacağının müjdesini duyurmak istiyorum. İlçelerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisar Türkiye’de en çok proje üreten illerin başında yer alıyor”

Afyonkarahisar’ın Türkiye’de en çok proje üreten illerin başında yer aldığını söyleyen Başkan Uluçay, “Afyonkarahisar bu yüzyılın projesi ile birlikte daha çok kalkınan bir şehir olacaktır. Zira, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu proje sadece bir konut projesi değil! 250 alt sektörü etkileyecek, yeni istihdam alanları yaratacak, ekonomiyi büyütecek, sanayide çarkları hızlandıracak, üretime katkı sağlayacak dev bir yatırımdır” dedi.

“ABD’de acil servis ücreti 4 bin 600 dolar, Türkiye’de ücretsiz.”

Başkan Uluçay bir telefon modeli üzerinden ABD ile Türkiye’yi kıyaslayanlarla ilgili de şöyle dedi; Son günlerde bir telefon markası üzerinden yapılan çalışma süresi kıyaslaması yapanlar için bir kıyaslama da biz yapmayı uygun gördük. Örneğin Amerika’da; acil servis ücreti: 4.600 dolar (Ambulans+Hastane), Tedavi için gereken çalışma 80 gün süredir. Türkiye ise; Acil servis ücreti: sıfır liradır. ️Tedavi için gereken çalışma: sıfır gündür. Sağlık en önemli ihtiyaç iken iletişim konusu bir marka veya model ile değil, farklı marka ve model iletişim araçları ile de çözümlenebilir. Bir üretim üssü haline gelen ve İHA, SİHA, TİHA’larla dünyada parmakla gösterilen güçlü Türkiye’miz, yakın zamanda iletişim alanında da dünyaya hükmedecek iletişim ürünlerini üretecektir. Ülkemiz bir cep telefonu üzerinden kıyaslama yapılabilecek bir ülke değildir, kıyaslama yapılacaksa elzem konular üzerinden, sosyal devlet anlayışının gereğini yerine getiren ülkelerin durumları üzerinden yapılmalı.

“Avrupa mum ve odun stoku yaparken biz 500 bin konut projesini açıklıyoruz”

Uluçay konuşmasında muhalefeti de eleştirerek Avrupa Birliğinin nostaljik bir kış geçireceğini söyledi. Uluçay şöyle konuştu; Değerli basın mensupları şimdi söyleyeceklerimin aksini iddia eden varsa buyursun söylesin;

Bugün Avrupa mum ve odun stoklayarak nostaljik bir kışa hazırlık yaparken enerji krizi ile mücadele için yeni kısıtlamalar getiriyor. Birçok ülke klimaların tasarruflu kullanılması için düzenleme yaparken, İsviçre'de halktan kış için mum ve odun stoğu yapmaları istendi. Elbette enerji krizinin sonuçları bunlarla sınırlı kalmıyor. Kriz, Avrupa’daki fabrikalara teker teker kilit vurdurmaya başladı. Şimdi batan, dün 500 bin konut projesini açıklayan Türkiye mi yoksa evlerine mum alıp odun stoklayın diye çağrıda bulunan Avrupa mı? Takdiri aziz milletimize bırakıyorum.

“2023 seçimlerinde de çok büyük bir başarıya imza atacağız”

AK Parti Milletvekillerinin saha çalışmalarını da dile getiren Uluçay “2023 öncesinde teşkilatımız ve milletvekillerimiz saha çalışmalarını aralıksız sürdürürken, şehrimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde ayak basmadığımız nokta kalmadığı gibi ikinci tura başlayarak vatandaşlarımızı dinliyor, taleplerini topluyoruz. Sosyal konut projesi de vatandaşlarımızdan aldığımız talepleri raporlamamız neticesinde ortaya çıkmış bir projedir. Ayrıca önümüzdeki kış döneminde doğalgazı olmayan dar gelirli ailelerimizin kömür fiyatlarından dolayı sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Bu konuda da Milletvekillerimiz ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza rapor hazırlayıp destek talebinde bulunduk. Konunun takipçisi olacağız. Biz AK Parti olarak birileri gibi sadece sosyal medyada ve masada değil, hem masada hem saha çalışarak bu güne kadar büyük başarılar elde ettik. İnşallah 2023 seçimlerinde de çok büyük bir başarıya imza atarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Buradan başta Milletvekillerimiz olmak üzere tüm teşkilatlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapan Zeybek’i tebrik etti

Afyonkarahisar Belediyesi’nin faaliyetlerini de değerlendiren Uluçay şöyle konuştu; Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da her yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen, sektör adına önemli kazanımların elde edildiği Uluslararası Gastro Afyon Gastronomi Festivali’nin bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde TÜRSAB Afyonkarahisar Bölge Temsilciliği’nin desteğiyle gerçekleştirilecek festivalde, Afyonkarahisar’ın gastronomi zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak. Afyonkarahisar Motor Sporları ve Festival Merkezi’nde 7-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, ‘Bizim mutfağımızda sadece yemek değil, insan da pişer’ temasıyla ‘Mevlevi Mutfağı’ başta olmak üzere tüm yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı yapılacak. Yerli yabancı şefler, gastronomi profesyonelleri ve ünlü gurmelerin yanı sıra yerel ve ulusal medya temsilcilerinin katılacağı festivalde, tüm yönleriyle Afyonkarahisar anlatılacak ve katılımcılara tam bir lezzet şöleni sunulacak. Başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyor görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“Motokros şehrimizin tanıtımı için büyük bir kazanç”

Uluçay, “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Belediyemiz tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Büyük Taarruzun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası başarılı bir şekilde tamamlandı. 180 ülkeden canlı yayınlanan ve şehrimizin tanıtımı için büyük bir kazanç olan bu organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

“Eğitim desteğinin hayırlı olmasını dilerim”

“Sosyal Belediyecilik alanında büyük hizmetlere imza atan Afyonkarahisar Belediyemiz, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize eğitim desteğini sürdürüyor” diyen Uluçay sözlerini şu ifadelerle noktaladı; 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında verilecek eğitim yardımı miktarı Belediye Meclisi kararıyla belirlendi. Buna göre ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz yetim olan öğrencilere, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrencilere, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ve diğer ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek eğitim desteğinin hayırlı olmasını dilerim.

Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Editör: Haber Merkezi