ATSO’daYatırım Teşvikleri Eğitimi Verildi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Teklif Çağrısı kapsamında sürdürdüğü KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi çerçevesinde Yatırım Teşvikleri ve Devlet Destekleri Eğitimi düzenlendi.

ATSO’nun Youtube sayfasından yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey yaptı. Güzbey, “Türkiye-Avrupa Birliği İş Dünyası Diyaloğu Teklif Çağrısı kapsamında geçen yıl desteğe hak kazandığımız KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projemiz ile KOBİ’lerin yaşadığı sorunlar ile ilgili tabir-i caizse önce teşhis, sonra tedavi uyguluyoruz. Zaten KOBİ Hastanesi isminin seçilmesi de, yaşanılan sorunların bir teşhis ve tedavi edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak konulmuştu. Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla bir süredir eğitimlerimizi Odamız’ın Youtube sayfasından gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Odamız’ın ve siz kıymetli üyelerimizin yeni normale çabuk uyum sağladığını düşünüyorum” dedi.

ATSO’nun önemli bir başarıya imza attığını hatırlatan Güzbey konuşmasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçen hafta, çok önemli bir başarımızı kamuoyuyla paylaştık. Odamız hizmet binası, merkezi İngiltere’de olan BREEAM’denOutstanding-Olağünüstü düzeyinde Yeşil Bina Sertifikası aldı. Bu belge, ülkemizde var olan kamu binaları arasındaki en yüksek düzeydeki ilk sertifika olması dolayısıyla bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yeşil Bina Sertifikamız’ı almak kadar korumak da önemli. Siz kıymetli üyelerimize en iyi hizmeti vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2020 yılının Sevgi Yılı olarak ilan edildiğine dikkat çeken Güzbey, ATSO’nun Sevgi Yılı projesine de destek verdiğini kaydetti. Güzbey, “Oda olarak şehirdeki pek çok projeye de destek veriyoruz. Bu projelerden birisi de 2020 yılının başında Afyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan Afyonkarahisar 2020 Sevgi Yılı projesidir. Sevgi Yılı Projesi’nin bu ayki konusu tebessüm ve nezakettir. Hepimiz iş ve işlemlerimizde velinimetimiz olan müşterilerimize tebessümle ve nezaketle yaklaştığımızda işlerimizin daha bereketli olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Güzbey’in açılış konuşmasının ardından eğitim, ATSO Halkla İlişkiler Personeli Oya Gümüşhan’ın yönetiminde devam etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emre Görgülü, “KOBİ’lere sunulan Finansa Erişim Olanaklarının Türkiye ve Avrupa Birliği Karşılaştırması” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Görgülü, KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi kapsamında da şirketlere mentörlük hizmeti verildiğini, bu hizmetin ardından şirketlerin yaşadıkları sorunların giderilmesi için çalışıldığını aktardı. Görgülü, Avrupa Birliği’ndeki KOBİ destekleri hakkında da bilgi verdi.

Görgülü’nün akabinde Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Suat Bayram, Ajans Destek Mekanizmaları’nı anlattı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Tolga Kutluğ, TKDK tarafından Afyonkarahisar’da sağlanan destekler hakkında sunum yaptı. Eğitim, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü SGK Denetmeni Müslüm Ersin Bal’ın“Sigorta Prim Teşvikleri İle Hali Hazırda Uygulaması Devam Eden Teşvik ve Destekler” başlıklı sunumu ile sona erdi.

Eğitimi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Youtube sayfasından izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=4QBNsQ4GJG0

Editör: Haber Merkezi