ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takviminde yer alan Zaman Yönetimi Eğitimi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Youtube sayfası üzerinden gerçekleştirildi. 

ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un yönetiminde gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey yaptı. Güzbey, “Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla yeni normal kavramının üzerinde durulduğu günümüzde, Oda olarak biz de yeni normal koşullarına geçiş yaptık. Yönetim Kurulu toplantılarımızı video konferans yöntemiyle yapıyoruz. Mart, Nisan ve Mayıs ayları Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. ATSO KOBİ Akademisi’nin eğitimlerine de yine video konferans yöntemi ile devam ediyoruz. Sizleri, eğitimlerimizin yayınlandığı Youtube sayfamıza abone olmaya, ayrıca Odamız ile ilgili güncel bilgilerimizin paylaşıldığı Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarımızı takip etmeye davet ediyoruz” dedi. 

Zaman yönetiminin önemine dikkat çeken Güzbey, “Bugünkü eğitimimizin konusu Zaman Yönetimi’dir. Yeni tip koronavirüs sürecinde esnek çalışma ile tanıştık. Esnek çalışma sürdürülürken zaman yönetiminin önemini bir kez daha görmüş olduk. Zamanın verimli kullanılması, işlerin takibi ve kişisel gelişim için oluşturulacak vakit için bizlere yol gösterdi.

Yeni normalde de üzerinde durulacak konulardan birisi, kanaatimce zamanın verimli kullanılması olacak. Aynı kalitede üretimin, daha kısa sürede, daha az maliyetle sağlanması, ekonomi çarklarının daha hızlı dönmesi için bulunacak formül olacak” ifadelerini kullandı. 

Güzbey’in konuşmasının ardından Profesyonel Koç ve İletişim Uzmanı Eren Gökyer, Zaman Yönetimi eğitimini verdi. Gökyer, “Zaman yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi ve depolanması mümkün olmayan tek kaynaktır. Zaman, tüm insanlara eşit olarak verilmiş hazinedir. Zaman, izafi bir kavramdır. Zamanı verimli kullanabilmek ve güzel planlayabilmek mümkündür. Böylece doğru adımlar atabiliriz. Zaman yokluğu olarak yakındığımız konu, aslında öncelik yokluğu, önceliğin ne olacağına karar veremememizdir” şeklinde konuştu. 

Yaklaşık 1,5 saat süren eğitimin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. 

Zaman Yönetimi Eğitimi’ni, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Youtube sayfasından izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=eIjJrCiGT9g

Editör: Haber Merkezi