ATSO'dan Teşvik Yasası'nın Devamı İçin Kampanya
Afyonkarahisar’da 24 bin kişinin faydalandığı Teşvik Yasası’nın devam etmesi için kampanya başlatıldı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işverene vergi, sosyal güvenlik primi ve enerji indirimi desteği sağlayan 5084 Sayılı Teşvik Kanunu’nun devam etmesi için kampanya başlattı. 2004 yılında yürürlüğe giren ancak bu yıl sona erecek yasanın 5 yıl daha uzatılması için siyasilere çağrıda bulunan ATSO, kentin 16 noktasına ‘5084 devam etsin, istihdam durmasın, Türkiye büyüsün’ afişleri asarak ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihinde bitecek olan yasanın uzatılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Teşvik ve desteklerle Türkiye ekonomisinin devamlı büyüme gösterdiğini, işsizliğin azaldığını ve yaşam standartlarının arttığını belirten Ünsoy, teşviklerin sürdürülerek özel sektörün önünün açılması gerektiğini belirtti.
İstihdam maliyetinin yüksek oluşunun yeni istihdam alanları oluşturmaya engel teşkil ettiğini ifade eden Ünsoy, “İstihdam üzerindeki ağır vergi ve sosyal güvenlik primleri 5084 ile hafiflemektedir. Ancak bunun sona erecek olması, ilimiz ekonomisine olumsuz yansıyacaktır. Birçok işletme eleman azaltmaya ya da kapanmaya kadar giden bir sürece gidebilir. İş dünyası olarak büyüyen ve gelişen ülkemizin hızının, istikrarının devam edeceğini düşündüğümüz bu yasanın 5 yıl daha devam etmesi için yetkililerden destek bekliyoruz.” dedi.
“24 BİN KİŞİ YARARLANIYOR”
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Uğur Kaya ise Afyonkarahisar’da 83 bin sigortalıdan 23 bin 809 kişinin Teşvik Kanunu'ndan faydalandığını bildirdi.
Teşvikten yararlanan binin üzerinde iş yerinin olduğunu belirten Kaya, bu rakamın küçümsenemeyecek bir rakam olduğunu kaydetti. Kaya, yasanın destek primi, vergi ve enerji indirimi sağladığını ifade ederek, istihdamın artmasına da ciddi katkı sağladığını dile getirdi. Kaya, "5084 Sayılı Yasa'dan dolayı verilen teşvikler 6 bölgede devam etmektedir. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kayıt dışının da önüne geçilmiş oldu. Bu teşviklerle işveren rahatlamış oldu. 83 bin kişinin içerisinde 23 bini teşvikten yararlanıyor. Bu sayede ilave istihdamın yanı sıra kayıt dışı mücadeleye de katkı sağlanmıştır.” diye konuştu.Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi