ATSO’dan AKÜ’ye İade-i Ziyaret

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaret etti. ATSO heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Demirel, Fatih Mühsürler, İbrahim Sömer, Kerem Güzel, Mehmet Kumartaşlı, Ömer Altınay ve Ömer Özpınar yer aldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın da hazır bulundu.

“HER ZAMAN DEĞER VERDİĞİMİZ BİR ÜNİVERSİTEMİZ”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ziyaret hakkında değerlendirme yaparak “Geçen ay yapılan Odamız seçimlerinde üyelerimiz bir kez daha beni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na layık gördüler. Dördüncü dönemimize başladık. Afyon Kocatepe Üniversitemiz, bizim her zaman değer verdiğimiz, görevimiz boyunca da birbirimize her zaman üniversite-sanayi işbirliğiyle destek olduğumuz, Danışma Kurulu’nda birlikte görev aldığımız, Fakülteler’in Danışma Kurulu’nda da Yönetim Kurulu Üyelerimiz’in görev aldığı bir üniversitemiz. 1992 yılında kurulduğundan bu yana üzerine koyarak gelişen, önemli bir üniversitemiz. Görevimiz sırasında önemli işler yaptık, bundan sonra da inşallah sizin nezdinizde üniversite-sanayi işbirliğine önem vererek ortak paydamız olan Afyonkarahisar ve Türkiye için, önemli işler yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“İŞBİRLİĞİNİN ARTARAK DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten de “Afyonumuz için birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz, Allah nasip ederse. Hüsnü Bey’in söylediği şekilde üniversite-sanayici işbirliğini artırarak devam etmemiz gerekiyor. Üniversitemizin kurulmasından bu yana sanayici olarak destek verdik. Bölgemiz ticaret, sanayi ve gıda konusunda söz sahibi. Bundan sonra daha etkili bir şekilde çalışacağımız kanaatindeyim. Özellikle gıda sektöründen gelen birisi olarak Veteriner Fakültemiz’in son imkanlarıyla daha iyi çalışacağımıza inanıyorum. Daha önce bu konularda istişarelerde bulunmuştuk. İnşallah daha verimli, Afyon’a katma değeri artıracak şekilde çalışacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ VURGUSU

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Görevlerinizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Biz de Ticaret ve Sanayi Odamız’ı en önemli paydaşlarımızdan birisi olarak gördük. Üniversitemiz’in kuruluşundan itibaren Ticaret ve Sanayi Odamız’la çeşitli işbirliklerini hayata geçirdik. Rektör olduğum dönemde özellikle üniversite-sanayi işbirliğine çok önem verdik. Üniversitemiz’in Danışma Kurulları’nda gönüllü olarak katkıda bulundunuz ve hem Üniversite Danışma Kurulumuz ve hem Bilim Danışma Kurullarımız’a etkin bir şekilde katılarak önerilerde bulundunuz. Biz üniversite-sanayi işbirliğini, üniversitenin en önemli işlevlerinden birisini sürdürecek işbirliği olarak görüyoruz. Çünkü üniversitelerde üretilen bilgi, raflarda tozlansın diye üretilmiyor, hayata geçsin diye üretiliyor. Üniversitede üretilen bilginin hayata geçebilmesi için ilk kapısı çalınması gereken yer, sanayi ve ticaret erbapları. Sanayi ve ticareti örgütleyen kurum olduğunuz için üniversitenin ilk kapısını çalacağı kurumlardan biri olarak değerlendiriyoruz. Bu süreç içerisinde aktif bir şekilde Değerli Başkanımız’ın, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz’in, gerektiğinde kararların çıkmasında Meclis Üyelerimiz’in Üniversitemiz’e yönelik pozitif katkılarını, pozitif düşüncelerini gördük. Bundan da ayrıca memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi