ATSO standına yoğun ilgi

Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi kapsamında açılan Coğrafi İşaretler Fuarı’nda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası standı büyük ilgi gördü.

Ankara Ticaret Odası tarafından “Anadolu’dan Dünyaya” temalı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne ve ardından açılan Coğrafi İşaretler Fuarı’na Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif İşbilir ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol katıldı.

SAYIN ERDOĞAN ATSO STANDINA TEŞRİF ETTİ

Coğrafi İşaretler Fuarı’nda açılan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. ATSO’nun Coğrafi İşareti’ni tescil ettirdiği Afyon Mermeri, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması ve Afyon Kaymağı’nın yanı sıra Afyon Lokumu, Bayat Kilimi, Afyon Patatesli Ev Ekmeği ve maden suyunun yer aldığı standa, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan da teşrif etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Sayın Erdoğan’a Afyon Mermeri’nden yapılmış isimlik takdim etti.

UYSAL, KAYA VE COŞKUN’DAN ZİYARET

Başkent protokolünün önde gelen değerli isimleri de ATSO standını ziyaret etti. Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Oda ve Borsalar Daire Başkanı ve Başkanlık Özel Müşaviri Hasan Erbay, TOBB Reel Sektör Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Dairesi Başkanı Fatih Soysal, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurumu Başkanı Ali Çandır, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ATSO standını ziyaret edenler arasında yer aldı.

AFYON’UN 11 ÜRÜNÜNDE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ VAR

Coğrafi İşaretler Fuarı hakkında değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Ahmet İpek Sucukları, İkbal Sucukları İkbal Lokumları, Avşar Maden Suyu, Afyonkarahisar Belediyesi, standımızda bize eşlik ediyorlar. İlimizin ve ilçelerimizin sahip olduğu 11 tane tescilli ürünümüzü ki, bunların 4’ünün tesciline Ticaret ve Sanayi Odası sahiptir, en iyi şekilde sunmaya çalıştık.11 ürünün Coğrafi İşaret tescilinin olması, Türkiye için önemli bir sayı. Türkiye’de 446 adet ürünün Coğrafi İşaret tescili bulunuyor. 420 adet ürün de başvuru aşamasındadır. Antep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısı’nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescili bulunuyor. Ticaret Borsamız, Afyon Sucuğu’nun Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescili için başvurdu” dedi.

TANITIMIN FAYDASI OLUYOR

Serteser, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz Bey, geldiği günden bu yana Afyon’un bütün değerlerini tanıtmaya gayret ediyor. Biz de birçok organizasyona hem sponsor oluyoruz, hem de ürünlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Firmalarımızdan gelen geri bildirimler de bu tanıtımların faydalı olduğunu gösteriyor. Ekim ayında da Yöresel Ürünler Fuarı yapılacak. Orada da Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte Coğrafi İşaret tescilli ürünlerimizi sergileyeceğiz, tanıtacağız.”

Editör: Haber Merkezi