ATSO SPOR OYUNLARI 8.ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Spor Oyunlarının ödül töreni ATSO Meclis Salonunda yapıldı.
ATSO ödül törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yar. Salih Akbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Müdürleri, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ve ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile spor oyunlarına katılan firma sahipleri, çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
27 Mayıs’ta Atatürk Stadyumunda protokolün geleneksel halat çekme ve penaltı atışlarıyla başlayan Spor Oyunları Türkiye’de bir ilk olup müsabakalar bitmesinin akabinde dereceye giren sivil toplum kuruluşları ve firma sahiplerinin ödüllerini aldığı törende konuşan ve Spor Oyunları'nın öne­mini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu; ’’Gelişen ve değişen çağa ayak uyduran ülkeler sosyallikten uzaklaşmaktadır. İnsanlar yanında oturan ve aynı ortamda bulunan kişilerle dahi cep telefonu ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerle haberleşiyorlar. Tabi bunun yanında sürekli teknolojik cihazlarla meşkul olan insanlar spor yapmak bir yana yürümekten, doğayla içi içe olmaktan ve sosyal aktivitelere katılmaktan aciz oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde bende Sandıklı Akdağ’da bulunan Tokalı Kanyon’a gittim. Burada ki doğa güzellikleri görülmeye değer. Oradaki havayı solumak, spor yapmak ve yeni kişilerle tanışmak çok istifadeli oldu. Burayı görmeyi herkese tavsiye ediyorum.’’dedi.
Ticaret Odamızın, ti­caret, sanayi, Afyon ekonomisi ve iş adamları ile ilgili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir diyen Vali Balkanlıoğlu; ‘’Bunun yanı sıra bir sos­yal sorumluluk anlamında, insanları kaynaştırma, spora teşvik etme ve sporun her türünde faaliyet gösterme adına çalışmalar yapması da güzel bir olay. İki senedir Spor Oyunları'na ben de katılıyo­rum. Spor Oyunları sayesinde bir süredir hoşça vakit geçiriyoruz. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum. Nesillerin kaynaşmaya çok ihtiyacı var. Evlerimizde televizyonlar ve bilgisa­yarlar çocuklarımızı spordan uzak tutuyor. İşte bu bakımdan bu tür organizasyonların çok önemli olduğuna inanıyorum." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.
Sekiz yıldır gelişerek ve büyüyerek yapılan sportif yarışmalarda penaltı atışı, bilek güreşi, tavla, halat çekme ve voleybol gibi toplam 12 branşta dereceye giren sporcular, firmalar ve organizasyonda emeği geçen hakemler ile tertip komitesinde görev alan kişilere ödülleri törene katılan protokol mensupları tarafından verildi.
Editör: Haber Merkezi