ATSO Personeline “Covid-19 sürecinde alınan önlemler” eğitimi verildi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, personele yönelik eğitimlerle hizmet kalitesini artırıyor. ATSO personeline, yeni tip koronavirüs salgınından korunmanın önemi dolayısıyla “Covid-19 Sürecinde Alınan Önlemler” başlıklı hizmet içi eğitim verildi.

Eğitimi veren Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Petek Şarlak Konya, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralına uyarak yeni tip koronavirüs salgınından korunmanın mümkün olduğunu aktardı. Konya, “Sosyal mesafe kuralına uymak bu bakımdan çok önemli. Maske takılması da yine hastalığın bulaşmasını önleyici unsurlardan. Yine kolonya ve dezenfektan ile el temizliği önemli bir unsur. Ancak eldiven gerektirmeyen işlerde eldiven kullanılmasını önermiyoruz. Çünkü eldiven kullanımı, yapay bir güven duygusu oluşturuyor ve el hijyeninin ihmal edilmesine neden oluyor” dedi.

İşyerlerinde de kolay önlemlerin alınması durumunda salgın riskinin en aza indirileceğini belirten Konya, “İşyerlerinde pencereler açılarak havalandırma yapılmalıdır. Merkezi havalandırma sistemi bulunan işyerlerinde havalandırma sistemlerinin bakımı ve filtre değişimleri yapılmalıdır. Çalışanlar arasında en az 1 metrelik mesafe olması sağlanmalı ve çalışanlar maske takmalıdır” diye konuştu.

Eğitime ATSO’nun tüm personeli katıldı.

Editör: Haber Merkezi