ATSO İle Danet, Coğrafi İşaret Etiketi Kullanım Protokolü İmzaladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Vahdet Et ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (Danet) arasında, Coğrafi İşaret tescili ATSO tarafından alınan Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Coğrafi İşaret etiketi kullanımı için protokol imzalandı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Vahdet Et ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Uluçay arasında imzalanan protokol çerçevesinde Danet, Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nı Coğrafi İşaret etiketi ile üreterek satacak.

Protokol töreninde konuşan Vahdet Et ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Uluçay, “Afyonkarahisarımız’ın ünü dünyaya yayılmış meşhur lezzetleri Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Coğrafi İşaret tescilini alarak koruma altına alan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na Danet olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yarım asırdır güzel şehrimizin bayrağını, kaliteli ürünlerimizle hem ulusal hem de uluslararası arenada dalgalandırmaktan dolayı gururluyuz. Şimdi bu gururu Coğrafi İşaret etiketi ile taçlandırarak bir adım daha ileri taşıyoruz. Coğrafi İşaret etiketli ürünlerimiz de pek yakında raflarda yerimizi alacak ve Afyonkarahisarımız’ın güzel lezzetlerini tüm dünyada duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Danet firmasına teşekkür ederek “Afyonkarahisarımız’ın alanında önemli firmaları arasında olan Danet ile bugün, Coğrafi İşaret tescili Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’a ait olan, dünyada meşhur olan Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Coğrafi İşaret etiketi ile satılması doğrultusunda protokol imzaladık. Coğrafi İşaret tescilli ürünlerimizin böyle firmalarımız tarafından sahiplenilmesi ve tüm Türkiye’ye yayılması gerekiyor. Danet’in ürünleri, Türkiye’nin tüm illerinde satılıyor. Bundan sonra Danet markasının ürünlerini, Coğrafi İşaret etiketi ile 81 ilimizde görmüş olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

İmza töreninin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından Vahdet Et ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Uluçay ve Yönetim Kurulu Üyesi Sait Uluçay’a Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması Coğrafi İşaret belgesini takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi