ATSO Heyeti Anıtkabir’i Ziyaret Etti

ATSO Heyeti, Büyük Taarruz Ve Büyük Zafer’in 100. Yıldönümü Etkinlik Takvimi Kapsamında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Ve Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ATSO tarafından kamuoyuna açıklanan Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü etkinlik takvimi çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Anıtkabir'i ziyaret etti.
ATSO heyetinde ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri Başkanları, TOBB Afyonkarahisar Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Başkan ve İcra Komiteleri Üyeleri ile ATSO personeli yer aldı.
ATSO heyeti, program kapsamında ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. TOBB Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Kudbettin Arzu ile
TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi Şadan Eren de ziyarette hazır bulundu.
Ziyarette konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, "Çok değerli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız, bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bugün biz sizi ziyaret ediyoruz, sonra Anıtkabir’e gideceğiz. Atamızı ziyaret edeceğiz. Büyük Taarruz'un 100'üncü yıldönümü etkinlikleri içerisinde bu programımızı düzenliyoruz" dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da şöyle konuştu:
"Sayın Başkanlarım, hepiniz hoşgeldiniz. Büyük Taarruz, Türk tarihinin en kritik noktalarından birisi. Bugün, bağımsız, hür, kendi topraklarımızda, kendi bayrağımız altında yaşıyorsak bunda Büyük Taarruz'un olmazsa olmaz etkisi vardır. Tarihimizin en önemli dönüm noktası. Allah razı olsun, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm geçmişlerimizin, cephelerde savaşanların, Allah hepsinin makamını Cennet eylesin. Bizler de onlara inşallah layık bir evlat oluruz diye düşünüyorum. Ben Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser kardeşimin çalışmalarını bizzat yakından takip ediyorum. 365 Oda ve Borsa'nın çalışmalarını takip ettiğim gibi Hüsnü kardeşimin de çalışmalarını takip ediyorum. Allah nazarlardan saklasın. Maşallah sizleri çok iyi temsil eden, burada sizlerin çok iyi avukatlığını yapan bir başkanınız var. Ben de böyle bir başkanla çalışmış olmaktan dolayı mutluyum. Tekrar hoşgeldiniz diyorum."
Ziyaretin ardından ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Atatürk'ün Kocatepe'deki silüetini temsil eden mermerden yapılmış figürü hediye etti.
Heyet program kapsamında TOBB’un ardından Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.
Yoğun yağışa rağmen Aslanlı Yol’da hep birlikte yürüyen heyet adına ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, mozoleye çelenk sundu. Çelenk töreninin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzaladı. Serteser, şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Atatürk;

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümünü kutladığımız bu yılda, başta Zatıâlileriniz olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı bir kez daha anmak için huzurunuzdayız.

Yakın tarihimizin en büyük zaferinin Başkomutanı olan size, minnet ve şükran borçluyuz.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Büyük Taarruz’u başlattığınız; Kurtuluş Savaşımız’ın zafere ulaşan son evresine şahitlik eden ve Cumhuriyetimizi kurduktan sonra defalarca ziyaret ederek şereflendirdiğiniz topraklara hizmet etmekten büyük bir gurur duyuyoruz.

Ülkemize kazandırdığınız değerlerin güçlü ekonomi ile taçlanması için var gücümüzle çalışıyoruz; bundan sonra da çalışmaya huzurunuzda söz veriyoruz.

Sizden aldığımız güçle, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağız.

Ruhunuz şad olsun.”

ATSO heyeti, Anıtkabir ziyaretinin ardından Afyonkarahisar’a döndü.

Editör: Haber Merkezi