ATIKSU ARITMA TESİSİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

ÇEVRE BİRLİĞİNE ÜYE BELEDİYELER ATIKSU ARITMA TESİSİNİ GEZDİ
         Çevre Hizmetlerine üye belediye başkanlarıyla Atıksu Arıtma Tesisi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atıksu Arıtma Tesisi’nin Türkiye’ye örnek bir tesis olduğunu ifade etti.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle hayata geçen dev tesisinin 45 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Çoban,  çevre şehircilik ile ilgili tüm müdürlükler, daire başkanlıklarının tesisisin işleyişini yakından takip eder hale geldiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tesisimizi örnek gösterdiğini söyledi.
ESKİ TESİS KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ
         Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait eski Arıtma Tesisi’nin 1990’lı yıllarda yapılmasına rağmen Afyon’da hiç çalıştırılmadığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, eski tesis,  5-10 yıl hiç çalıştırılmayınca kaderine terk edilmiş, çürümüş. Eski teknoloji olduğu için o aşamadan sonra tesisi yenilemek, tadilat yapmak mümkün değildi. Bu yoldan hareketle bizde 2009 yılında bulunduğumuz alanın tahsisini alarak yeni bir arıtma tesisini devreye aldık. Tabii dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Bakanımız görevdeydi. O yüzden bizim işimiz biraz rahat oldu. Sadece bizim işimiz değil, bazı ilçelerimizde bundan faydalandı. Bu tesis 45 milyon liraya mal oldu. Bunun rakamın yüzde 90’nını bizzat Bakanlıktan Bakanımız Veysel Bey ödedi. Yani kredi kullanmadık, borçlanmadık Afyonkarahisarımızın geleceğini ipotek altına almadık” diye konuştu.
BAKANLIK TESİSİMİZİ ÖRNEK GÖSTERİYOR
           Tesisin açıldığı günden bu tarafa 365 gün ara vermeden çalıştığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Burası örnek bir tesis. Türkiye’de üniversitelerimizin çevre bölümleri, Çevre Şehircilik ile ilgili tüm müdürlükler, daire başkanları, tesisimizin işleyişini yakından takip eder hale geldi. Bakanlık bu tesisimizi örnek gösteriyor. Tüm yenilikler takip edildi. Arkadaşımız birçok imalatı kendi yapar hale geldi. Laboratuarımızda akreditasyonumuzu aldık. Tüm laboratuar tahlillerini kendimiz yapar hale geldik. Kütahya yada Uşak’da yapılacak tesislere belge veriyoruz. Çevre ile ilgili problem olan atık çıkaran tüm müesseseler bizle protokol yapıp, ancak o şekilde ruhsat alabiliyorlar.
Editör: Haber Merkezi