ATIK PİLLERİ TOPLADILAR, ÖDÜLLERİ KAPTILAR
Çevre Hizmetleri Birliği, TAP Vakfı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyasına katılan okullar ödüllendirildi.
Törende Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü H. Mehmet Durak, kurumların ve Birlik'le çalışan lisanslı firmaların personelleri ile ödül alan okulları temsilen öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Birlik Müdürü H. Mehmet Durak, atık pillerin doğaya ve insana verdiği zararlardan bahsederek, halkımızın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.
3 TONA YAKIN ATIK PİL TOPLANDI
Birlik Müdürü Durak konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çevre Hizmetleri Birliği olarak 2007 yılında atık pillerin doğaya verdiği zararları azaltmak için TAP Vakfı ile atık pil toplama çalışmalarına başladık. 2009 yılından bu yana da gelenekselleşen okullar arası Atık Pil Toplama Kampanyaları düzenlenmektedir. Yine bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile kampanyaya 53 okul katılarak yaklaşık 3 ton atık pil toplandı. Kampanyaya katılan ve en çok atık pil toplama oranına ulaşan ilk on okula okulların ihtiyaçlarına göre aldığımız ödülleri teslim ediyoruz." dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer ise birer konuşma yaparak ödül almaya hak kazanan okulların öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.
    Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan çevrenin öneminin anlatıldığı sine vizyon gösterisi katılımcılarla paylaşıldı. Törende ayrıca kampanyaya katılan, ancak dereye giremeyen tüm okullara üçlü top seti hediye edildi. Çevre Hizmetleri Birliği olarak Atık Pil Toplama Kampanyasına katılan okullara doğaya göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.
 Dereceye Giren Okullar ve Ödülleri;                               
 1.      Sincanlı Çiğiltepe Çok Programlı Lise                Projeksiyon
 2.      Sultandağı Yakasenek İlköğretim Kurumu        Laptop           
3.      Nurten Telek İlkokulu                                         Fotokopi Makinesi
4.      Büyükkalecik Orta Okulu                                   Projeksiyon
5.      Büyükkalecik Kocatepe İlkokulu                       Projeksiyon
 6.      Küçükçobanlı İlkokulu                                        Fotokopi Makinesi
 7.      Mareşal Fevzi Çakmak İ.Ö.O.                            Laboratuvar Seti
8.      Bekteş Köyü İ.Ö.O.                                            Fotokopi Makinesi
9.      Saraydüzü Şehir Er Oğuz Akdağ İ.O.                Masa Tenisi
10. Çay Akkonak Ortaokulu                                     Masa Tenisi
Editör: Haber Merkezi