Atık Pilleri topladılar Ödülleri Aldılar

Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre Hizmetleri Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP Vakfı işbirliği ile geleneksel hale gelen Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren okullar belirlendi.

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde dolayısıyla çevreci okulların ödüllendirildiği kampanya da bu yıl dereceye giren okulların müdürleri, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Atık Pil Toplama Kampanyasına bu yıl 70 okulun katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 4 bin 20 kilogram atık pil toplandığını söyledi.Her yıl düzenli olarak okullarda eğitim çalışmaları düzenlenerek okullara gidilip öğrencilere hem atık piller hemde ambalaj atıkları ve çevre konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını aktaran Başkan Zeybek, “Bu konuda bilinçlenen vatandaşlarımız ve çocuklarımızın atık pillerin geri kazanımı konusunda üzerlerine düşen görevleri yapacağı inancıyla Çevre Hizmetleri Birliği olarak 2007 yılında atık pillerin doğaya verdiği zararları azaltmak için TAP Vakfı ile atık pil toplama çalışmalarına başlanmıştır. 2009 yılından bu yana da gelenekselleşen Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyaları düzenlenmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile kampanyaya 2020 yılında70 okul katılarak 4.020 kg atık pil toplanmıştır. Birliğimiz 2007 yılından bugüne kadar toplam 40 ton atık pil toplayarak doğanın korunmasına destek vermiştir” dedi.

Kampanyaya katılan ve en çok atık pil toplama oranına ulaşan ilk 15 okula 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü’nde ödül töreni ile teslim edilmesi planlanan hediyelerin teslim edeceklerini ifade eden Başkan Zeybek, “Dünya Çevre Günü kutlanamayacak olsa da ihtiyaçlarına göre ödülleri teslim edilmiştir. Kampanya kapsamında TAP Vakfı tarafından temin edilen Masa tenisi ve spor seti ve satranç takımına ilave olarak 5 dizüstü bilgisayar 7 adet fotokopi makinesi Çevre Hizmetleri Birliği tarafından dereceye giren okullara hediye edildiğini ifade etti.

Haberin Videosu için TIKLAYINIZ

HEDİYE ALMAYA HAK KAZANAN OKULLAR

S.N.

OKUL ADI

ATIK PİL MİKTARI (Kg.)

HEDİYE

1

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

558

Dizüstü Bilg.

2

Kadınana İmam Hatip Ortaokulu

550

Fotokopi Mak.

3

Fatih Ortaokulu (Dinar)

314

Dizüstü Bilg.

4

Selçuklu İlkokulu

305

Dizüstü Bilg.

5

Nasrettin Hoca Anaokulu

295

Dizüstü Bilg.

6

Asım Kocabıyık Anaokulu

240

Dizüstü Bilg.

7

Osman Atilla İlkokulu

238

Fotokopi Mak.

8

Atatürk İlkokulu

237

Fotokopi Mak.

9

İbrahim Evren Mes. Tek. Anadolu Lisesi

189

Fotokopi Mak.

10

Miralay Reşatbey İlkokulu (Sandıklı)

186

Fotokopi Mak.

11

Karşıyaka İlkokulu

164

Fotokopi Mak.

12

Gazipaşa Ortaokulu(Şuhut)

124

Fotokopi Mak.

13

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu(Çay)

110

Spor Seti

14

Kılıçarslan İlkokulu (Sinanpaşa)

83

Satranç Eğitim Seti

15

Bolvadin Hasan Gemici Ortaokulu (Bolvadin)

60

Masa Tenisi

Editör: Haber Merkezi