“Atatürk ülkemizi gençlere emanet etti”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’yi gençlere emanet ettiğini belirterek, ülkenin gençlerle yükseleceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, gençliğin önemine işaret etti.

MİLLİ DİRENİŞ, MİLLİ BAĞIMSIZLIKLA BİRLEŞTİ

Milletvekili Köksal, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi gençlere emanet etmiştir. Gençlerimiz, içinde bulundukları vaziyetin imkan ve şartlarını düşünmeksizin vazifeye atılacaklardır. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizde işgaller başladığı sırada Samsun'a çıkıp milli direnişi başlatmış, bu milli direnişin de milli bağımsızlıkla birleşmesini sağlamıştır. Kimse olmadığında 'Ben varım' diyebilme cesaretini gösteren Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükümeti'nin de baskısına boyun eğmemiştir. Atatürk, milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Samsun'a çıktığı günü gençlere armağan etmiştir. Bunda çok önemli bir mesaj vardır. Bu mesaj, ülkeye gençlerin sahip çıkmasıdır. Ben, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili olarak diyorum ki: Biz Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yaştayız, hepimiz Atatürk gibi genç ve coşku doluyuz" dedi.

TÜRK MİLLETİ, ATATÜRK’E SAHİP ÇIKIYOR

Köksal, şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs 1919, bir milletin talihinin değiştiği tarihtir. Bu talihi değiştiren tarihin baş aktörü ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Son zamanlarda Atatürk'e ve ailesine hakarete alıştırılmaya çalışılan Türk Milleti, gereken sözü söylüyor. Türk Milleti, Atatürk'e sahip çıkıyor, 19 Mayıs'a, Cumhuriyet'e ve tüm değerlerimize sahip çıkıyor. Nice mutlu 19 Mayıslar'a."

Editör: Haber Merkezi