ATAŞ: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİ ASLA SİLİNMEYECEK”
 
Milletin kalbinde olan Recep Tayyip Erdoğan sevgisinin asla silinemeyeceğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Ümmetin sesidir ve nefesidir. O sesi ve nefesi kesmeye çalıştılar. Onların bir hesabı vardı. Allah’ın da hesabı vardı. 15 Temmuz gecesinde hamdolsun Allah’ın ve milletin hesabı tuttu. Bu hainler şunu bilsinler ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin kalbinden Recep Tayyip Erdoğan sevgisini asla silemeyecekler” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek, teşkilat mensupları ile bir araya geldi. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve teşkilat mensupları tarafından karşılanan Genel Başkan Yardımcısı Ataş, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İl Başkanlığı binası toplantı salonunda İl Yönetimi, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimi, ilçe başkanları ile teşkilat üyelerin katılımıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Yurdunuseven, bu durumu değerlendirmenin yanında AK Parti Teşkilat Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile bire bir irtibatı sağlamak istediklerinin açıkladı. Yurdunuseven, toplantıya katılımı nedeniyle Ataş’a teşekkür etti.
 
KORKU VE ENDİŞE YARATAMAZLAR
Her türlü ihanete karşı hazır olunması gerektiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, bunların hiç birinin endişe ve korku yaratamayacağını dile getirdi. Özkaya, “Teşkilatımız Allah’a hamdolsun her zaman ki gibi dimdik, vatanına, milletine, milli iradesine, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize hep sahip çıkar halde. Hiçbir zaman gözünü budaktan esirgemeksizin görevinin başında olan bir teşkilatımız var. Önceki gün eski bir Albayın gazetelerde ki açılamalarını dikkatinize sunmak istiyorum. Bence bu tür korku ve panik havası yaratacak şeylere pabuç bırakacak bir devlet, bir millet, bir hükümet, bir parti değiliz. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıl boyunca çok daha büyük olaylarla karşı karşıya geldik. Allah’a hamdolsun, hepsini aştık. Her zaman teyakkuz da duracağız. Her türlü ihanete karşı hazır olacağız. Ama bunların hiçbirisi endişe ve korku yaratamayacak. Zira biz ne yaptığımızı ve yapacağımızı biliyoruz. Kendimizden eminiz” dedi.

 
CİDDİ DÖNÜŞÜMLER YAŞADIK
Genişletilmiş İl Teşkilat toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, siyasi partilerin teşkilat yapısına büyük bir önem verdiğini hatırlattı. Ataş, şöyle konuştu; “Siyasi partiler teşkilatları ile ayakta dururlar. Teşkilatlar siyasi partilerin omurgalarıdır. Teşkilatlar ne kadar dinamik olursa siyasi partilerde o kadar dinamik olarak yolculuklarını devam ettirirler. Biz köklü bir siyasi gelenekten geliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin kurduğu AK Parti de siyaset yapıyoruz. 14 yılık iktidarımız döneminde teşkilat mensuplarımız ve partililerimizin gayretleriyle de AK Parti iktidarlarında her alanda ciddi dönüşümler yaşadık. 2002 yılı öncesi Türkiye’ye baktığınız zaman nasıl bir duruma geldiğimizi çok belirgin bir şekilde hepimizin görme fırsatı var. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, dış dünyada ki itibarımıza varıncaya kadar her alanda Türkiye çok büyük mesafe kat etmiş, her anlamda Türkiye’de ciddi girişimlere imza atmış bir siyasi partiyiz. Türkiye’nin demokratikleşme noktasında, bireysel hak ve özgürlükler noktasında 2002 ile asla mukayese edilemeyecek derece de Türkiye’de iyileştirmeler yaşandı.”
 
DURUM TERSİNE DÖNDÜ
“Türkiye de gurbet hayatı bitirildi” diyen Genel Başkan Yardımcısı Ataş, ulaşım alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Ataş, “Türkiye de sağlık alanında tedavi için Avrupa tercih edilirken şimdi Avrupa’da ki insanlar Türkiye’yi tercih ediyorlar. Durum tersine döndü. Eskiden Edirne’den Kars’a gitmek isteyen bir vatandaş 30 saat kara yolculuğu yapmak zorundaydı. Şimdi 2 saatte uçakla otobüs fiyatına bu seyahatini yapabiliyor. İnsanlarımızın sosyalleşmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat edildi. Eskiden ülkemizin turizm bölgelerinde yabancı ülkelerden insanlar tatil yapmak isterdi. Bugün kendi insanlarımız Türkiye’nin her köşesinde tatil yapabilecek ekonomik düzeye ulaşmış durumda. Eğitim alanında üniversite sayısı 190’lar seviyesine çıktı. 80 kişilik sınıflarda ders gören öğrenciler bugün dünya standartları seviyesine inerek, 24-30 sınıf mevcudu sayısına ulaşıldı. Bunlar sadece hatırlatmak adına söylüyorum. Türkiye bugün bu noktaya geldi. Ülkemizin insanları başlarını dik tutarak insanca yaşamanın onurunu yaşamaya başladılar. Yurt dışında ki insanlarımız eskiden Türkiyeli olmaktan belki sıkılarak bahsediyorlardı. Ama bugün onurla, gururla, başları dik şekilde Türk vatandaşı olduklarını söyler hale geldiler. Dolayısıyla 14 yıllık iktidarlarımız döneminde bu güzellikleri bu ülkeye yaşatan kadrolar sizler yani teşkilatlarımızdır. Sizin alın teriniz, emeğiniz, uykusuzluklarınız, açlıklarınız, fedakârlıklarınız olmasaydı bu güzellikleri yaşayamazdık. Türkiye 14 yıldır AK Parti iktidarlarıyla istikrarı yakaladı. İnsanların bu ülkede yeniden yatırım yapmaları noktasında bir güven tazeledi. O istikrar ruhu devam ediyor” dedi.
 
ÜLKEMİZİN AYAĞA KALKMASINI İSTEMİYORLAR
Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemeyen mihrakların olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Ataş, açıklamasına şöyle devam etti; “Türk siyaset tarihinde Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde doğrulmaya kalksa bir takım mihraklar tarafından sürekli tepesine vurulup ülkenin 30-40 yıl geriye gitmesi sağlanmış. Ama AK Parti iktidarları döneminde bu girişimlerin hepsi boşa çıkmış ve planlarını uygulayamamışlardır.14 yıllık süreç içerisinde neler oldu diye bakıldığında hafızalarınızı tazelemek adına şunları sıralayabiliriz. Bilindiği üzere 2007’de e-muhtıra vermek suretiyle AK Parti iktidarına karşı bir muhtıra vermeye kalktılar. Sonuç alamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili 367 garabetini yeniden Türkiye’de canlandırıp AK Parti’nin gösterdiği Cumhurbaşkanı adayı seçilmesin diye bir takım ayak oyunlarıyla bunun önüne geçmeye çalıştılar. 2008’de iktidar partisi olan AK Parti’yi kendilerine gazete kupürleriyle kendilerine bilgi, belge gerekçe oluşturup AK Parti’yi kapatmaya kalktılar. 2013 yılında Taksim’de Gezi Parkı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları çerçevesinde 13 tane ağacı bahane edip Türkiye’de bir kalkışma meydana getirmeye çalıştılar. 17-25 Aralık olaylarıyla hükümetin içerisinde bir darbe planını hayata geçirmeye çalıştılar. 2014’ün Ocak ayında MİT tırlarına düzenlenen operasyonda yine bir gerilim meydana getirip Türkiye’de bir kaos ortamı meydana getirmeye çalıştılar. 2014 Şubat ayında MİT Müsteşarına bir plan yaparak koluna kelepçe takma girişiminde bulundular.”
 
HALKIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA
“8 Haziran 2015’de istikrarı olmayan bir sabaha uyandık” diyerek 7 Haziran seçimlerini dile getiren Ataş, “Derdi vatan olmayan bu insanların sinsi planlarıyla Türkiye böyle bir duruma düştü. Hamdolsun ki 1 Kasım seçimlerinde ki yenilenme ile milletin feraseti ile AK Parti yeniden 316 milletvekili çıkarmak suretiyle 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden AK Partili iktidar dönemini yeniden başlatmış oldu. Her şey yolunda giderken, 14 yıldır insanlarımız mutluluk ve huzur içindeyken milletimizin en ulvi değerlerini istismar eden ve o istismarıyla ülkemiz üzerinde sinsice planlar kuran hain FETÖ örgütünün TSK’nın askerlerinin kıyafetlerine bürünen hainlerce ülkemizde bir darbe girişimi gerçekleştirildi. Milletin verdiği vergiyle alınan helikopterler, tanklar, o silahlar millete doğrultuldu. Kurtuluş Savaşı’nda bile bombalanmayan TBMM bombalandı. O gece ilk sokağa inenler AK Parti teşkilatlarıydı. Adam gibi duruş sergileyen ‘Bizden öncekilere yaptıklarını bize yapamayacaksınız’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan girişimlerdi bunlar. Recep Tayyip Erdoğan bu milletin sesidir, nefesidir. R. Tayyip Erdoğan mazlum milletlerin sesi ve nefesidir. Ümmetin sesidir ve nefesidir. O sesi ve nefesi kesmeye çalıştılar. Onların bir hesabı vardı. Allah’ın da hesabı vardı. 15 Temmuz gecesinde hamdolsun Allah’ın ve milletin hesabı tuttu. Bu hainler şunu bilsinler ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin kalbinden Recep Tayyip Erdoğan sevgisini asla silemeyecekler” dedi.
 
FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU
Yapılan konuşmaların ardından basına kapalı bölüme geçildi. Basına kapalı bölümde Ataş, teşkilat mensupları ile fikir alış verişinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Ataş’ın parti ziyaretine Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal, 22 ve 23. Dönem Karaman Milletvekili ve Afyonkarahisar koordinatörü Mevlüt Akgün, 22 ve 23 Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca’nın yanı sıra İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Yönetim Kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi