ASLAN’IN, MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Dinimiz İslam’ın ruh ve gönüllerimizi aydınlatan kutlu günlerinden birisi de sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in alemleri şereflendirdiği gün olan ve doğum anlamına gelen Mevlid Kandili’dir. 571 yılı Arap aylarından Rebi’ül-evvel ayının 12. pazartesi gecesi dünyayı nurlandıran Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun 1442. yılının idrakidir.
Bu günü idrak, kuru sıradan bir idrak olmayıp, şuurlu bir inanç, örnek alma, getirdiklerine kalben inanma ve onları yaşamadır. Zira Hz. Muhammed (s.a.v.) “Ete kemiğe bürünmüş bir Kur’an’dır. O “En güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir.” “O, alemlere rahmettir.” Dolayısıyla Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunu idrak etmek, imanın 6 esasına kalben inanıp, İslam’ın 5 şartını ihlas ile yerine getirmek, yaşadığı güzel ahlakı kendimize örnek almak ve yaşamak demektir.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in bize her öğrettiği üstün fazilettir. İnsana gerçek değerini öğretmiştir. Getirdiği son din olan İslam Dini ile insanlar arasında kardeşliği tesis etmiştir. Sevgi, saygı, eşitlik, adalet, iyilik, doğruluk getirmiştir. İnsanların birbiriyle anlaşıp barış içinde yaşamaları, hakkına razı olup kimsenin hakkına göz koymamalarını öğretmiştir. Böylece hayat daha da anlam kazanmış ve güzelleşmiştir.
Peygamberimiz insanlığa hayır ve fazilet örneği olmuştur. O insanlarla (ashabı ile) konuşmayı, tatlı sohbetler etmeyi, hatta şakalaşmayı severdi. Çocukları okşar, sever ve onları sevindirirdi. Zengin, fakir, köle demez herkesin hatırını sorar, gönlünü alırdı. Kimseyi kırmaz, herkese selam verir, hastaları uzak mahallede dahi olsa ziyaret ederdi. Karşılaştığı insanların elini sıkar, tatlı söz söyler, güler yüz gösterirdi. Temiz giyinir, temizliği severdi. Ashabına camiye temiz gelmelerini tembihlerdi. Aile hayatında geçimli idi. Korkaklık, cimrilik, tembellik ve pislikten hiç hoşlanmaz, bunlardan Allah’a sığınırdı. Yetime, yoksula, öksüze şefkat ve merhamet gösterirdi. O’nun sevgisi sınırsızdı. Hayvanlara karşı da merhametli olmayı O öğretmişti. O alemlere rahmetti. “Rahmetenli’l-alemin” di O. Selat O’na, selam O’na, Ehl-i Beytine, Ashabına.
O’nun şefaatine ulaşmak, sancağı altında toplanmak ümidiyle, siz saygıdeğer hemşehrilerimin Mübarek Mevlid Kandil’lerini kutlar, bugünün anlamına uygun olarak O eşsiz insanı ve sünnetini kendimize örnek alarak yaşamayı, getirdiği yüce kitap Kur’an-ı Kerim’i kendimize rehber edinmeyi, barış, huzur, sağlık, birlik ve beraberliği nasip etmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.
 
Editör: Haber Merkezi