Aslan, öretmenler gününü kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, 24 Kasım öğretmenler günü mesajında öğretmenlerin haklarını almadıklarını söyledi.
23 Kasım 2012 Cuma 16:56 Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Unutulmasın ki sorunları çözülmemiş öğretmen, sorunlu öğrenci ve sorunlu eğitim sistemi demektir. Evini geçindirmek için öğretmeni ikinci bir işte çalışmak durumunda bırakan maddi yetersizlikler, atanamayan öğretmen çilesinin bir türlü bitirilememesi, çok kalabalık dershane ortamlarında yetersiz eğitimin neden olduğu gerilim, eğitim disiplininden uzaklaşmış, fiziki imkânları kısıtlı eğitim ortamlarının varlığı, eğitim yöneticilerinin tespiti ve atanmalarındaki liyakatsizlik ve adam kayırma, bitmeyen sistem arayışlarının öğretmenlerde neden olduğu güven bunalımı ve intibaksızlık, öğretmenliği bir sanat gibi görmesi gerekirken, onu okul memuru olarak yorumlayan ilkel eğitim, tayinleri bir türlü gerçekleştirilemeyen bölünmüş öğretmen aileler sorunu ve bunların yanı sıra ek ders ücretlerinin yetersizliği, hizmet içi eğitim eksikliği ve akademik bilgilerin güncellenememesi gibi devam eden sorunlar öğretmenlerimizin karşılaştıkları problemler arasındadır.
Kendi ailelerinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmekten çok uzak kalmış bir meslek mensuplarının, bu ağır ekonomik şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek insaflı bir yaklaşım değildir. Hepimizin düşünmesi gereken konu; öğretmeni ve eğitimi kalkınmanın merkezine koymak yerine, neden yıllardır kıyısında bekleterek tali bir unsur haline getirmiş olduğumuzun sorgulanmasıdır. Zira eğitim, bir toplumun gelecekte nasıl yaşamayı istediğini ve neyi hak ettiğini belirleyen temel unsurdur. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre geleceğimizi hazırlayanlardan kısacağımız bir imkân ve yapacağımız bir tasarrufun bedeli mutlaka ağır olacaktır. Yüksek hedefleri gözüne kestirmiş, milletinin refahını ve mutluluğunu ilke edinmiş bir devletin önce öğretmenlerini mutlu etmesi kaçınılmaz bir zorunluluk ve gerekliliktir. Bütün bu zorluklara rağmen görevlerini büyük bir fedakârlıkla yürüten bütün öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Hepsine aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve müreffeh bir hayat diliyorum."
 
Editör: Haber Merkezi