ASLAN, HÜKÜMETİ TOPA TUTTU
Afyonkarahisar MHP İl Başkanı Aziz Aslan, hükümetin ekonomi politikasını sert şekilde eleştirdi.
Aslan yaptığı basın açıklamasında:
                Değerli Basın Mensupları,
                Ülkemiz genelinde son aylarda ekonomik durum ve ekonomik veriler gittikçe kötüleşmekte ve her kesimden vatandaşlarımız fakr-u zaruret içerisine düşürülmektedirler. Üretmeyen bir ekonomi yerine tüketim toplumu olmamızı tercih eden politikalar sayesinde esnafımız, üreticimiz ve sanayicimiz cezalandırılmakta, bunun yanında üretmeyen ve küçük menfaatler temin edilerek daha da fukaralaştırılıp sonra da oy makinesi haline getirilmeye çalışılan kesim ise gününü kurtarma gayretindedir. İşsizlik her geçen gün artmakta ve issizlerin içinde en çok üniversite mezunları oranı yükselmektedir. Çiftçimiz girdi maliyetleri yüzünden üretim yapmamakta veya hâsılatı elinde kalmaktadır.
                ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR OLDU.
Fakirin kalmadığı bir ülkeyle övüneceğimiz yerine çok fazla fakire yardım yapıldığı ile övünülen bir ülke haline geldik. Dinimizin emri olan” Veren el alan elden üstündür” düsturunu tersine çevirerek “al da nasıl alırsan al, almayan enayi, alan uyanık” şeklindeki çok yanlış, adaletsiz ve çok bencil bir anlayışa sürüklenen bir millet oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu uygulamaların sonucunda millet olarak yarınlarımızı tükettiğimize bakmadan, yaygın menfaatçilik gereği “benim gemi yürüsün de milletinki ne olursa olsun” düşüncesi sayesinde zengin daha zengin, fakir daha fakir olmuştur. Bu da demektir ki sadece kendi günübirlik menfaatler uğruna kullanılan tercihler sayesinde toplum fertleri olarak hepimiz zarar görmekteyiz.
Ekonomideki durgunluk ve büyümenin düşmesi esnafımızı zora sokmaktadır. Esnaf vergilerini, çeklerini ve senetlerini ödeyememektedir. Artık esnaf evine ekmek götürememekte ve “yarın ne olacak halim?” diye uykuları kaçmaktadır. Siftah yapmadan dükkân kapatan esnaflarımız çoğalmaktadır. Şimdi sizlere sormak isterim; 2001 krizinde ilk defa esnafı sokağa döken Esnaf Kuruluşları ve Sendika başkanları nerededirler? Neden hiç sesleri çıkmamaktadır? Yıllardır süren ekonomik durgunluk 2001 krizinden daha beter değil midir?
İlimiz nüfusu azalırken icra dairelerinin sayısının 2 den 5 e çıkması sizce ne anlama gelmektedir?   
ZAMLAR VE FAİZLER DURDURALAMIYOR
Kıt kanaat geçinen vatandaş zamlarla daha da mağdur edilmektedir. Bir yılda temel kullanımlarımızdan olan doğalgaza %34,Kömüre %26,Elektriğe %19, Benzine %23, Mazota %24 zam yapılmıştır. Buna karşın Vekile % 45,Bürokrata % 30,Memura, emekliye, işçiye % 3 zam yapılmıştır. Adalet bunun neresindedir?
İlimizin ilgili kamu kurum müdürünün resmi açıklamalarına göre;2013 Yılı ilk altı ayında her dört aileden biri dağılmıştır. 578 çift boşanmıştır. Evlenmeler azalmış, boşanmalar artmıştır. Psikolojik rahatsızlıklar, İntiharlar, cinnet geçirmeler, ailede ve toplumsal olaylarda gerginlikler çok yüksek düzeylere ulaşmıştır.
Yine ulusal verilere göre 13.000 kadın babasının maaşını almak için eşinden boşanmıştır.
Bütün bunlar göstermektedir ki; Ekonomik sıkıntılar insanları sözünde durmamaya, taahhütlerini yerine getirmemeye, çevresine mahcup olmaya, yasal ve etik olmayan yollara başvurmaya zorlamaktadır. İnsanımızın yüzü gülmemekte ve her geçen gün geleceğinden endişe duymaktadır.
Değerli Basın mensupları,
Muhterem hemşerilerim,
Terörün karşısında iki büklüm olan hükümet, vatandaşın derdini unutmuştur. Her konuda olduğu gibi ekonomide de duvara toslamıştır. Ülkemizde sosyal bunalımların, aile dağılmalarının ve geleceğimizi tüketmenin önüne acilen geçilmelidir. Hükümet yabancıların ve bebek katilinin kumandasından çıkarak kendi milletinin derdi ile uğraşmaya acilen başlamalıdır.
Tüketen ekonomi yerine, üreten ekonomi, yardım almayı bekleyen ve birbirini çekiştiren insanlar yerine, kendi ayakları üzerinde durabilen sağlam düşünceli insanlardan oluşan toplumu oluşturacak bir model uygulamaya konulmalıdır.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi