Asırlık Destanın 5. Yılında Vali Çiçek’in Katılımıyla Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Milletin şanlı destanının 5. yıl dönümünde 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ruh ve heyecanla demokrasi nöbeti tutuldu.

Zafer Meydanından gerçekleştirilen etkinliklere Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri, askeri erkân, çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterimi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının akabinde protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in konuşmasının ardından Vali Gökmen Çiçek kürsüye geldi.

Bu Millet Oynanan Oyuna Dur Dedi

15 Temmuz 2016 yılının Cumhurbaşkanımızın liderliği ve kararlı duruşuyla, milletimizin cesareti ve mücadelesiyle büyük bir alçaklığın önüne geçildiği gün olduğuna dikkat çeken ve 15 Temmuz’un Türk tarihi ve dünya demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktası, bir milat olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “15 Temmuz 2016 öncesi hep birlikte televizyonlarda izlerdik, duyardık. Dünyanın şu ülkesinde darbe oldu. Bir yerde ordu yönetime el koydu, iktidar değişti haberlerini hep duyardık. Çünkü dış güçler böyle istiyordu. İçeride besledikleri hainlerle beraber ülkelerin yönlerini, iktidarlarını değiştirirler, ülkeler işgal edilirdi. Fakat 15 Temmuz 2016 bu manada Türkiye’de bir milat oldu. Çünkü bu büyük millet dışarıdan planlanan, içerideki alçaklarla birlikte oynanan oyuna dur dedi. Bundan önce mutlaka ama mutlaka başardıklarını ülkemizde başaramadılar, başaramayacaklarda” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Olduğunda Bu Millet Tekrar Ayağa Kalkar

İhtiyaç olduğunda bu milletin her türlüğü zorluğa r ağmen ayağa kalkacağını vurgulayan Vali gökmen Çiçek: “Ulubatlı Hasanlar, Seyit Onbaşılar, Kürşatlar tarihimizde geride kaldı sanırdım. 15 Temmuz gecesi gördük ki onlar hiçbir yere gitmedi içimize yaşıyor. Adları değişiyor Ömer Halisdemir oluyor. Ölüme meydan okuyor, gülerek gidiyor. Tankın altına yatıyor, ölümü umursamıyor, helikopterden atılan kurşunlara göğsünü açıyor, abdestini alıp meydanlara koşuyor. Çünkü milletin karakteri aynı karakter, bin yıl önceki millet aynı millet. O gece şunu gördük ki; ihtiyaç olduğunda hangi zorluk olursa olsun bu millet tekrar ayağa kalkar, tekrar meydanlara çıkar. Bu milletin ferdi olmaktan bu sebeple onur duyuyor, gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bundan Sonra Da Hiçbir Alçaklığa İzin Vermeyeceğiz

Afyonkarahisar’ın kurtuluşun şehri olduğunu hatırlatan ve Büyük Taarruz sırasında Afyonkarahisarlıların hep cephede olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “15 Temmuz akşamı da Afyonkarahisar yine meydanlardaydı. Afyonkarahisarlılara da minnet borçluyuz. Biz inşallah 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da hiçbir alçaklığa izin vermeyeceğiz, ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 15 Temmuz konulu video gösterimi izlenime sunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden eş zamanlı olarak Sela okundu ve dualar edildi.

Demokrasi Nöbeti, sabah namazı saatine kadar devam etti.

Editör: Haber Merkezi