"Asıl olan millete hizmet etmektir"-
Eroğlu, yatırım olmadan Türkiye'nin gelişmesinin mümkün olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
"778 bin kilometrekarede şantiyeler, bölünmüş yollar, hastaneler ve üniversiteler yapılıyor. Asıl olan millete hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.
Eroğlu, Sinanpaşa Tınaztepe Sulaması Rehabilitasyonu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hedefinin 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına girmek olduğunu söyledi.
Türkiye'nin başının dik olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin boynu artık diğer ülkeler karşısında bükük değil. Küresel bir güç haline geldi. Sizlerle beraber büyüyeceğiz. Bizim büyük hedefimiz var. Hedef 2023... 26. sırada aldığımız Türkiye ekonomisini, 16. sıraya yükselttik. Türkiye'nin 2002 yılında hali perişandı. Dünya'da küresel ekonomik bir kriz olmamasına rağmen Türkiye'de ekonomik kriz vardı. Çünkü, Türkiye'yi yönetemeyen, beceriksiz idarecilerin sebep olduğu bir kriz vardı. Enflasyon canavarını biliyorum. Biz göreve geldiğimizde enflasyon yüzde 33'dü. Enflasyon canavarını tamamen defettik. Devletin borçlanma faizini tek rakama indirdik. Paradan 6 sıfırı attık. IMF'ye 'Türkiye'den güle güle' dedik. Aldığımız muazzam borçları ödememize rağmen 91 milyar dolar Merkez Bankası'nda döviz var."
"Asıl olan millete hizmet etmektir"-
Eroğlu, yatırım olmadan Türkiye'nin gelişmesinin mümkün olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
"778 bin kilometrekarede şantiyeler, bölünmüş yollar, hastaneler ve üniversiteler yapılıyor. Asıl olan millete hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Her türlü hizmeti yapacağız. Yapmaya mecburuz. Geçmişte küçük bir göletin temel atma törenine bakanlar gelirdi. Küçük bir kulübenin açılışına Bakanlar Kurulu'nun gittiğini biliyorum. Sayın Başbakanımıza 'efendim barajların açılışını yapalım' dediğimde 'kaç tane' dedi.
'2011 yılında 110 tane' dedim. Sayın Başbakanımız 'ben senin barajları açmaya gelirsem başka iş yapamam' dedi. 'Ben ancak toplu törenle açarım. 10 milyon liradan daha büyük yatırımları topluca açalım' dedi. Başbakanımız 110 tesisi bir düğmeye basarak açtı. Yine 111 tesisi de Sayın Başbakanımız, toplu şekilde açtı. İşte fark bu."
2012 yılında 112 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Eroğlu,
"12 Aralık 2012 tarihinde saat 12.12'de 112 tesisin açılışını toplu yapacağız. Bunun dışında arkadaşlar, 150 kadar da benim için ayarladılar. 112 artı 150 toplam 262 tesisi açacağız. Geçmişle mukayese ettiğimiz zaman DSİ, 3,5 yılda kaç tesis açmış- 9 tane tesis açmışlar. Biz bu sürede 206 tane dev baraj açtık" dedi.
Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Daha sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Sinanpaşa Gezler Göleti ve Sulaması'nın temel atma törenine katıldı.
Editör: Haber Merkezi