Arslan, “Tek yürek olduk”

Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Delege Toplantısını 01.10.2022 Cumartesi günü gerçekleştirdi. Toplantı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması yapan Şube Başkanı Mustafa Arslan;

‘’Bismillahirrahmanirrahim!

Biliriz ki besmele hayırlı başlangıçların en güzel kapısıdır.

Biliriz ki besmele mücadelenin önsözüdür.

Her birinizi en samimi, en kalbi duygularla, selamların en güzeli ile selamlıyorum.

Esselamü aleyküm!

Kıymetli Kardeşlerim, Değerli Dava Arkadaşlarım,

7. Olağan Genel Kurulumuzun içerisinde olduğumuz süreçte, Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Delege Toplantımıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

15 yıldır teşkilatımızın çeşitli kademelerinde hizmet etme fırsatı bulduğumuz kutlu bir vakit diliminde, aynı aşk, aynı heyecanla; aynı derdin dertlisi, aynı yolun yolcusu olduk, bir olduk, kardeş olduk. Allah’a hamdolsun!

Rabbimiz, adımlarımızı bereketlendirdi, rakiplerimizi katlayan rakamlarla fark attık yetkili olduk, birilerinin başını döndürecek kadar etkili olduk, rakiplerimizin bile reddedemeyeceği marka olduk. Birlikte güzel işler yaptık. Yetkinin, etkinin, gücünün zirvesinde olan sendikamızı, bugün yeni hedeflere, yeni ufuklara taşımanın heyecanıyla birlikteyiz.

Özlük ve Özgürlük Mücadelesini Hakkıyla Yerine Getirmede Rüştünü İspat Etmiş Bir Teşkilatız

Bugün, bizim için “Zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklarda yeni umutlara, hedeflere yürüyeceğimiz” kutlu bir besmeledir.

Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola çıkmış, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 84 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında olan bir teşkilatın mensuplarıyız.

Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden bugüne imkânlarımız ne olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız.

Kıblesi Sabit Dümeni Sağlam Teşkilatımızı Hep Birlikte Daha İleriye Taşıyacağımızdan Kimsenin Şüphesi Olmasın

Sadece üyelerinin sorunlarına değil, ülkesinin ve insanlığın problemlerine de duyarlı, kıblesi sabit, dümeni sağlam teşkilatımızı, hep birlikte daha nice yıllar, daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın…

Biz, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü” ya da “eğitim hizmet kolunda yetkili sendika” sıfatlarının çok ötesinde “İnsanı esas alan hakikat değerlerini ihya” ve “Müslümanların karar mekanizmalarında asli özne olduğu yeni bir dünyayı inşa” hedeflerini donanmış soylu mücadelenin, öncü topluluğuyuz. Tam da bu yüzden soylu mücadeleye mensubiyetle yetinmek yerine, soylu mücadelenin zaferle taçlanmasını sağlayacak aşkın mesuliyetini de birlikte yüklendik.

Daha Büyük Başarılara Birlikte İmza Atacağız

Evet, biz düşünen ve üreten erdemli bir davanın mensuplarıyız. Soylu mücadelenin adresi Eğitim-Bir-Sen olarak, geldiğimiz nokta bizi, yeni ufukları hedeflemeye, yöntemlerimizi revize etmeye, vites büyültmeye sevk ediyor. Unutulmamalıyız ki yapacağımız ve yapmamız gereken daha çok işimiz var.

Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu korumaya, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam ettikçe, inşallah daha büyük başarılara da birlikte imza atacağız.

Kıymetli Kardeşlerim, Dava Arkadaşlarım,

Önümüzde yeni yol haritamızı birlikte çizeceğimiz bir sürecimiz var. Teşkilatımızın olarak ahde vefa duygusuyla, sendikamıza emek veren büyüklerimizin tecrübesi ve davaya gönül veren genç kardeşlerimizin enerjilerini birleştirmek için birlikte tek yürek olarak yeniden Bismillah diyoruz.

Her Zorluğu Birlikte Aşacağımıza Olan İnancımız Tamdır

İnancımızın ve dahi inancımızı kuşanmış teşkilatımızın omuzlarımıza yüklediği mesuliyetimizin ve yükümüzün ağırlığının idrakindeyiz. Müjdelere gebe yarınlarımızı beraber inşa edeceğimiz yeni dönemde, siz kıymetli dava arkadaşlarımızla her zorluğu birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır.

Geçtiğimiz süreç içinde kardeşlik hukukumuza halel getirmemek ilkesiyle omuz omuza, gönül gönüle yol yürüdüğümüz tek yürek olan tüm kıymetli dava arkadaşlarıma, ağabeylerime, kardeşlerime, teşkilatımıza en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Rabbimiz adımlarımızı bereketlendirsin, ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımızı sabit kılsın. Allah yâr ve yardımcımız olsun. ‘ dedi.

Mustafa ARSLAN

Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi